Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / bestuur&diensten / Stadsdiensten / lokaal dienstencentrum Zonneheem

lokaal dienstencentrum Zonneheem

ldczonneheem 480

 

Doelstellingen

Het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem is een ontmoetingsplaats van en voor senioren uit Eeklo en omgeving. Het is een trefpunt voor informatie, advies, vorming en een gamma aan dienstverlening. Zonneheem biedt tevens ontmoeting- en ontspanningsmogelijkheden aan met een lage drempel. Het Zonneheem biedt de mogelijkheid om langs menselijke contacten en allerlei activiteiten van het dienstencentrum een ‘thuis’ te maken, waar senioren graag vertoeven.

 

 

Uw sociaal netwerk

De uitgebreide werking wil een sociaal netwerk uitbouwen en op die manier mensen kansen bieden zodat ze langer in hun eigen omgeving kunnen wonen. Het dienstencentrum is een plek waar men vrienden kan treffen, kan deelnemen aan activiteiten allerhande, zich voor anderen kan inzetten. Voor informatie en inschrijvingen kunt u dagelijks terecht in het secretariaat. Alle ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers: geen drempels, brede deuren en aangepast sanitair.

Zonneheem is verankerd in de buurt en is voor zijn bezoekers een centraal aanspreekpunt. Zonneheem verenigt mensen rond een gemeenschappelijke interesse, lokaliteit, belang of probleem, met respect voor ieders ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging. Zonneheem is een kruispunt voor mensen met zeer verschillende achtergrond, leeftijd, financiële situatie, gezondheidstoestand, capaciteiten, interessesfeer en mogelijkheden. Die verscheidenheid is een rijkdom waaruit allen kunnen putten. Zonneheem werkt integrerend en bevordert de onderlinge samenwerking tussen mensen.

 

Participatie

Participatie is geen loos begrip voor Zonneheem. Bezoekers van het Zonneheem worden gestimuleerd om mee te denken rond en mee te werken aan de uitbouw van het dienstencentrum. Zonneheem garandeert zijn bezoekers een integrale aanpak. Zij kunnen in het Zonneheem terecht met hun vragen, hun zorgen, hun talenten, hun interesse, hun noden en hun inzet. Zonneheem heeft een grote flexibiliteit om te kunnen inspelen op de (hulp-)vragen van zijn bezoekers.

 

 

petanqueseniorendansen

 

 

Activiteiten

Het Lokaal Dienstencentrum organiseert een hele brede waaier aan allerhande activiteiten. Op onze website www.zonneheem.be kan u een compleet beeld vinden van onze organisaties. Hieronder kan u alvast een aantal smaakmakers vinden:

 • DIENSTEN
  Vervoer op Maat!, Klus geklaard!, restaurant Zonneheem, wasserette, haarverzorging,...

 • LEREN
  Taallessen (frans, engels, italiaans, russisch,...), computerlessen (prille beginners, internet, Photoshop,...), Grafiek, Muziek beluisteren, Fietsen herstellen, Bloemschikken,...

 • BEWEGEN
  Zwemmen, Petanque, Seniorenaerobic, Line-dance, Fietstochten, Yoga,...

 • INFORMEREN
  Allerhande voordrachten (verwarmingstoelagen, oogziekten en -problemen, vroegtijdig zorgplanning, Kindsoldaten,...)

 • VRIJE TIJD
  Cafetaria, Seniorenorkest, Zangkoor Moderato, elke maand een koffietafel, allerlei hobbyclubs,...

 

 

Bereikbaarheid

Er zijn een tiental parkeerplaatsen voor het dienstencentrum. Met de fiets en te voet kan u ook probleemloos via de hoofdingang aan de Schietspoelstraat 9 binnen.

 

U bent van harte welkom!

Een overzicht van alle activiteiten van het najaar 2016

Enkele momentopnames van onze activiteiten:

Zonneheem

Schietspoelstraat 9
9900 Eeklo

 

tel. 09 377 02 46
e-mail: zonneheem@eeklo.be
www.zonneheem.be

centrumleider: Carlo Roegies

 

Open elke werkdag van 8.30 tot 18 uur

 Zoeken