Eeklo beweegt je

Eeklo beweegt je! We zijn een stad in beweging en een stad die beweegt. Daarom lanceren we ons nieuwe merkessentie, citymarketingvisie en ambassadeurscampagne.

Participatief traject

In 2023 engageerden tal van mensen zich om samen in kaart te brengen waar Eeklo voor staat, hoe de stad zich kan positioneren naar haar verschillende doelgroepen en hoe ze de daaruit volgende visie in de praktijk kan brengen. Aan de tekentafel zaten onder meer bewoners, ondernemers, beleidsmakers en -medewerkers, verenigingen en vertegenwoordigers van organisaties in diverse sectoren.

Eeklo beweegt je

Nu kunnen we eindelijk het resultaat van dit cocreatief proces met iedereen delen! Vertrekkend vanuit de kenmerken van Eeklo, haar kernelementen en karakter werd vorm gegeven aan de positionering van de stad. Uit alle participatierondes kwam naar voren dat Eeklo een stad in beweging is én een stad die je beweegt. Wie we zijn, waar we voor staan en voor gaan, hebben we samengevat in een handig manifest. Een sterk merkverhaal dat jij als betrokkene mee kan uitdragen én verder vorm kan geven. Lees je mee?

Naar het manifest! 

Stadsfilm

Eeklo beweegt je. Dat is onze nieuwe slagzin. Onze stad doet iets met je en zet je in beweging. Ren in sneltempo door Eeklo en ontdek wat er allemaal te beleven valt. Heel veel om trots op te zijn! Je ziet het allemaal te beleven in ons nieuwe stadsfilmpje. 

Naar de stadsfilm!

Onze knappe koppen: de ambassadeurs van Eeklo 

Geen beter manier om mensen trots op hun stad te laten zijn, te betrekken en te verbinden, dan door Eeklonaars als ambassadeurs zelf hun verhaal te laten vertellen. Eeklo wordt gemaakt door de mensen die hier wonen, werken, ondernemen, shoppen, sporten en zoveel meer. En dat ze dit met fierheid doen, mag uitgebreid in de spotlights gezet worden.

De verhalen van verschillende Eeklo-ambassadeurs zullen de komende maanden via de website naar buiten gebracht worden. We lanceren daarbij een brede oproep om mensen te nomineren die op welke wijze dan ook een belangrijke rol spelen in Eeklo. Stadsreporters laten de geselecteerde ‘knappe koppen’ graag vertellen waar ze mee bezig zijn, waar ze van dromen en waarom ze trots zijn op hun stad. We kijken alvast uit naar jouw bijdrage!

Ontdek en nomineer zelf 'Knappe Koppen'!

Huisstijlopfrissing

Het lokaal bestuur Eeklo wil één sterk stadsverhaal naar buiten brengen, krachtig vormgegeven in woord en beeld. Daarom heeft de huisstijl meer kleur en dynamiek gekregen. Het logo werd zoveel mogelijk behouden, maar kreeg een subtiele stilistische update. Nog steeds staat de postcode 9900 centraal, maar in de communicatie komen de aanhalingstekens en puntjes die je erin kan herkennen duidelijker naar voren. Met deze symbolen wil de stad de fierheid laten spreken in campagnes en verhalen.

Downloads

Naar top