Doe in mei mee aan de grote stappenclash

Op woensdag 1 mei 2024 start de grote stappenclash tussen 173 Vlaamse steden en gemeenten. Doe ook mee en help Eeklo aan de overwinning! Registreer je stappen op deze website (zoek groep 'Eeklo') of in de app 10.000 stappen.

Registreer jij minstens tien verschillende dagen je stappen? Dan maak je kans op een prijs uit ons grandioos prijzenpakket met daarin een Garmin Activity Tracker, een cadeaubon van AS Adventure, een cadeaubon van Decathlon of een cadeaubon van schoenen Torfs. 

Er is ook een papieren dagboekje (zelf af te drukken) beschikbaar voor de deelnemers die hun stappen graag met pen noteren. Breng dit dan zeker op donderdag 30 mei binnen aan de balie van het Stadskantoor, zodat we ook jouw stappen nog kunnen registreren. 

Meer technische ondersteuning nodig over het registreren van stappen op de website of app? Neem dan zeker een kijkje in de handleiding en veelgestelde vragen.

STAP HIER MEE!

Meer bewegen zorgt voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress.
10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen. Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen.

Hoe begin je eraan?

Op verschillende plaatsen in Eeklo kan je de signalisatie van 10.000 stappen terugvinden: aan het station, in het Heldenpark, aan de Markt, aan het Sportpark, het Jan Frans Willemsplein, aan het Stadskantoor, aan het Gebr. Van De Woestyneplein en aan de Burggravenstraat.

Op het bord staat een stadsplan en het aantal stappen en aantal minuten naar verschillende plaatsen in Eeklo.

Wil je een wandeling in Eeklo maken en zoek je inspiratie? Onze toerismepagina helpt je verder.


Wil je hulp om meer te bewegen?

De beweegcoach kan je helpen. 


Maak je keuze uit tal van bewegingsactiviteiten.

Bewegen met Zonneheem


Wil je graag in kleine groep een wandeling maken en leren werken met de wandelknooppunten?

Wijkcentrum De Kring helpt je verder.


Zoek je een sportvereniging?

Neem dan een kijkje bij onze sportdienst.

Contact

Diversiteit en Gezondheid