Bibliotheek start met bib-aan-huis

Gepubliceerd op  maandag 3 jun 2024 om 13:53
De bibliotheek biedt sinds kort een gratis bib-aan-huis dienst aan.

Dankzij deze dienst kunnen mensen, die wegens beperkte mobiliteit, ziekte of ouderdom niet zelf naar de bibliotheek kunnen gaan, voortaan hun boeken thuis geleverd krijgen. Een vrijwilliger van de bibliotheek komt één keer per maand de boeken brengen.

Eerste gebruikers 

Lieve Van Steenkiste is de eerste gebruiker van de bib-aan-huis dienst. Zij is heel blij dat ook mensen die niet mobiel zijn op deze manier boeken kunnen lenen van de bibliotheek. Eén van de vrijwilligers van de bibliotheek ging op voorhand bij haar langs om te horen welke boeken zij het liefst leest. Vrijwilliger Karlijn Ryckaert kwam de boeken aan huis leveren bij Lieve. “De bib-aan-huis is niet alleen een boekenhandel maar biedt ook een luisterend oor. Er is tijd om eens te babbelen of goed te lachen”, aldus Lieve.

Daarnaast werkt de bib-aan-huis dienst ook succesvol samen met woonzorgcentrum Huis Coppens, waar de bib maandelijks langsgaat om de bewoners een selectie boeken aan te bieden.

Iets voor jou?

Wil je zelf gebruik maken van de bib-aan-huis dienst of ken je iemand die dit goed zou kunnen gebruiken? Neem contact op met de bibliotheek voor een kennismakingsgesprek via bibliotheek@eeklo.be of 09 218 27 00.

Naar top