Direct naar hoofdmenu / zoekveld

zelfuitleen

Zelfuitleen in de bibliotheek: Wat en hoe ?

 

Zelfuitleenstation

Er zijn twee stations die kunnen gebruikt worden voor de zelfuitleen. U kan aan beide stations 'innemen, uitlenen en verlengen'.
  • Innemen
    U kiest aan het zelfuitleenstation voor 'innemen'. De materialen worden één voor één op de plaat gelegd en op het scherm ziet u de titels verschijnen. Dat wil zeggen dat ze zijn ingenomen. Druk op Einde als u klaar bent. 
  • Uitlenen
    U kiest aan het zelfuitleenstation voor 'uitlenen'. U steekt uw identiteitskaart of smartcard in de kaartlezer en uw gegevens verschijnen op het scherm. Daarna legt u de gewenste materialen (boeken, strips, dvd’s...) één voor één op de zwarte plaat en u ziet op het scherm de titels verschijnen. Als u klaar bent drukt u ‘ok’. U kunt dan ook een ticket bekomen.  Druk op Einde als u klaar bent. 
  • Verlengen
    U kiest aan het zelfuitleenstation voor 'verlengen'. U steekt uw identiteitskaart of smartcard in de kaartlezer en de materialen die u thuis hebt verschijnen op het scherm. U kunt nu verlengen wat u wenst. Druk op Einde als u klaar bent. 

 

Betaalautomaat

Alle betalingen gebeuren voortaan met de betaalautomaat. Wanneer u een openstaand bedrag hebt, zal de computer dat signaleren. U gaat dan naar de betaalautomaat en steekt uw identiteitskaart of smartcard erin. De betaalautomaat zal u laten weten wat u moet betalen. U kan kiezen tussen cash of met Bancontact betalen. De betaalautomaat zal - indien u niet met gepast geld betaalt - wisselgeld terug geven

bibuitleen 200213 2 MM

Intelligente innleverbus

Aan de voorkant van de bibliotheek heeft u de mogelijkheid om op elk moment uw materialen in te leveren. U houdt het materiaal voor de zwarte band, de inleverbus zal opengaan en u kan uw materiaal erin deponeren. U stopt 1 materiaal tegelijk in de inleverbus. U krijgt per materiaal een bewijsje van inleveren van uw materiaal. 
 

bibuitleen 200213  MM 

 

 

Reservaties 

Wanneer een reservatie voor u klaarstaat, kan u dat zien op het scherm. U neemt de reservatie en leent die uit aan de zelfuitleenbalie.

Vragen? 

Er blijft altijd personeel beschikbaar aan de nieuwe balie om u verder te helpen indien het niet lukt of om uw andere vragen te beantwoorden.

bibliotheek

Molenstraat 36

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 27 00

fax 09 218 27 01

e-mail: bibliotheek@eeklo.be

directeur cultuur: Beatrijs Hollebosch

klik hier voor de sluitingsdagen

 

openingsuren:

maandag: 10u tot 17u30

dinsdag: 14u tot 19u

woensdag: 10u tot 17u30

donderdag: 9u tot 12u en 16u tot 19u

vrijdag: 10u tot 17u30

zaterdag: 9u tot 12u

 

Grote kaart


Zoeken