Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / december 2018 / Doe mee aan de Schrijfmarathon

Doe mee aan de Schrijfmarathon

Een brief schrijven kan wel degelijk een verschil maken! 

Zo werd in april 2018 Mahadine, een online activist en vader van zeven, in Tsjaad vrijgelaten na  de 690.434 acties en brieven van de Schrijfmarathon waarin om zijn vrijlating werd gevraagd. 

Hij riskeerde een levenslange gevangenisstraf omdat hij video’s op Facebook had gepost waarin hij kritiek uitte op de manier waarop de Tsjadische regering omspringt met publiek geld. 

 

In de schrijfmarathon editie van Amnesty International van 2018 staan negen moedige vrouwen uit Zuid-Afrika, India, Vietnam, Brazilië, Venezuela, Kirgizië, Oekraïne, Iran en Marokko centraal.

 

O.a. Me Nâm uit Iran bekend als “Mother Mushroom”. Ze is één van de meest invloedrijke bloggers in Vietnam en een doorn in het oog van de overheid. Ze kreeg 10 jaar cel wegens “propaganda”. Dit harde vonnis is een poging om mensen die kritiek hebben op het regime, de mond te snoeren.

Schrijf “Mother Mushroom” vrij met de schrijfmarathon. 

 

Van maandag 3 december tot donderdag 20 december kan je voor Me Nâm en alle anderen schrijven in de stedelijke bibliotheek in de Molenstraat te Eeklo.

Je kan ook thuis schrijven of via je computer of smartphone actie voeren. Meer info en alle schrijfacties vind je op www.schrijfmarathon.be .

 

Meer info : bernardine.vanwaeyenberghe@eeklo.be 

 

 

amnesty klein 2018 

 


Zoeken