Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2019 / augustus 2019 / Bibliotheek Eeklo zoekt vrijwilligers

Bibliotheek Eeklo zoekt vrijwilligers

Bibliotheek Eeklo zoekt begeleiders voor de KJV en vrijwilligers voor het wegzetten van materialen.
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

Bibliotheek Eeklo zoekt KJV-begeleiders

Sinds 1994 doet de bib van Eeklo mee met de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), de grootste leesgroep van Vlaanderen.
We hebben 6 leesgroepen.  Elke leesgroep krijgt een lijst met 8 boeken die gedurende het leesjaar (oktober-april) gelezen moeten worden.
Op een 6-tal bijeenkomsten worden deze boeken besproken en doen de kinderen activiteiten rond de gelezen boeken. Ze doen dit onder begeleiding van één of meerdere begeleiders.

 

Om ons hierbij te ondersteunen zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om één van onze leesgroepen te begeleiden.

Werk je graag met kinderen/jongeren en kan je creatief (met boeken) aan de slag? Dan is dit zeker en vast iets voor jou!

Uiteraard sta je er als begeleider niet alleen voor. Je zal ondersteund worden door onze begeleiders (met vele jaren ervaring) en de bibliotheekmedewerkers.

Op www.kjv.be vind je heel wat extra informatie. Iedereen Leest organiseert een gratis opleiding en inspiratiemoment.

 

Heb je interesse om één van onze nieuwe begeleiders te worden? Heb je eerst nood aan meer informatie? Mail dan naar kimberly.baeyens@eeklo.be

 

Bibliotheek Eeklo zoekt vrijwilligers voor wegzetten materialen

Je helpt bij het terugplaatsen in het rek van teruggebrachte materialen (boeken, strips, dvd’s…). Je helpt ook mee de presentatie van materialen netjes en op orde te houden. 

  • We zoeken iemand die wekelijks op dinsdag kan komen helpen.
  • Daarnaast zoeken we ook mensen die een 5-tal keer per jaar willen komen helpen bij het innemen van boekenboxen en het terugplaatsen van die boeken.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Vivianne (vivianne.cauwels@eeklo.be)

 

 

 


Zoeken