Boom van het jaar

Gepubliceerd op vrijdag 22 apr 2022 om 09:52

Omdat wij als Stad Eeklo bekend staat vanwege de inspanningen voor een geavanceerd groenbeleid en een betere biodiversiteit, vestigen wij graag uw aandacht op één van de belangrijkste milieuprijzen in Vlaanderen: de "Baillet Latour Boom van het Jaar". Deze wedstrijd is een jaarlijkse zoektocht naar Vlaamse en Brusselse bomen die een opmerkelijk verhaal vertellen en een bijzondere geschiedenis met zich meedragen.

We nodigen u daarom heel graag uit om hieraan deel te nemen. De deelname is kosteloos en kan individueel worden ingediend, maar ook door een (sport)vereniging, familie, en elke andere groep voor wie een bepaalde boom waardevol is. De boom mag zowel op privaat als op publiek terrein staan, maar moet zichtbaar zijn voor iedereen. 

Neem deel aan deze wedstrijd

Op 25 april opent de wedstrijd en kunnen bomen ingezonden worden tem 30 juni 2022. Een professionele jury kiest uit alle inzendingen één boom per provincie. Deze mag mee strijden in de finale stemronde voor de titel “Baillet Latour Boom van het Jaar”. De winnende boom ontvangt een geldprijs en zal de geschiedenis in gaan als Baillet Latour Boom 2022. Daarenboven maakt deze kans op de titel ‘European Tree of the Year’.

Lees er hier meer over

Bomen en natuur in het algemeen wordt door burgers een warm hart toegedragen, zeker in hun eigen omgeving. Via deze wedstrijd kan u dan ook het belang van natuur voor uw gemeente of stad onderschrijven. Ongetwijfeld weet u in uw gemeente een boom staan of kent u eigenaars van bomen die hiervoor in aanmerking komen. Een deelname aan deze wedstrijd kan leiden tot een erkenning van het uitmuntende natuurbeleid van uw gemeente. Bovendien heeft de prijs een sterk positieve impact op de toeristische sector van winnende gemeenten of steden en sensibiliseert deze uw burgers voor een betrokken natuurbeleid. 

Meer info