Direct naar hoofdmenu / zoekveld

recyclagepark

Op het recyclagepark is het dragen van een mondmasker verplicht!

 

Vanaf 3 augustus is er opnieuw inzameling van asbest.

LET WEL!

Asbest moét in speciaal daartoe voorziene zakken verpakt worden. Deze zakken zijn verkrijgbaar op het recyclagepark en moeten vooraf afgehaald worden.
In die zakken kunnen bezoekers thuis platen verpakken, zodat die platen veilig kunnen worden aangeleverd op de parken.
Er wordt GEEN ONVERPAKT ASBEST aanvaard op de recyclageparken.

 

Landbouwers nemen contact op met de omgeving@eeklo.be of op 09 218 28 40 - alle info voor inzameling van asbestplaten voor land- en tuinbouwbedrijven - vooraf in te vullen formulier.

Alle info

 

 

Let op! Grofvuil is geen klein afval!

 


Livestream Recyclagepark

 

Toegang 

Inwoners uit Eeklo krijgen toegang tot het recyclagepark via hun elektronische identiteitskaart.

 

Bezoekers komen het recyclagepark binnen via de Ringlaan vanaf het kruispunt van de Ringlaan met de Industrielaan. Het is verboden zich een toegang te verschaffen via de uitgang, zelfs zonder voertuig. 

De betaling gebeurt met bancontact. 

 

Klik hier voor de openingsuren en sluitingsdagen. Via deze link vindt u ook voor welke afvalstromen u terecht kan in het recyclagepark van Eeklo.

 

 

Beurtensysteem 

 

Er is een beurtensysteem van toepassing, er zijn 12 gratis beurten per kalenderjaar per adres voor inwoners van Eeklo.

Onder een beurt wordt verstaan: één bezoek te voet, per fiets, per personenwagen (met of zonder aanhangwagen), per bestelwagen (met of zonder aanhangwagen) of tractor (met of zonder aanhangwagen) met aanbrenging van max. 2m³ materiaal. Per bijkomende hoeveelheid tot 2m³ zal een extra beurt aangerekend worden. Vrachtwagens zijn niet toegelaten. 

 

 • Voor het aanleveren van grof huisvuil te voet, per fiets of per personenwagen (zonder aanhangwagen) wordt een tarief van € 5 per aanleverbeurt aangerekend. 
 • Voor het aanleveren van grof huisvuil per bestelwagen, camionette (met of zonder aanhangwagen) of personenwagen met aanhangwagen wordt een tarief van € 10 per aanleverbeurt aangerekend.
 • Het aanleveren van grof huisvuil wordt bovendien in mindering gebracht als één van de twaalf gratis beurten. 

 

Diverse tarieven voor verschillende doelgroepen uit het reglement:

 

 • Particulieren woonachtig in Eeklo
  Gratis beurten zijn niet overdraagbaar naar het volgende jaar. Bijkomende beurten kosten € 2 per beurt t.e.m. 20 ste beurt. Vanaf 21 ste beurt € 10. 
 • Bij het overlijden van een inwoner uit de stad
  De toegang is mogelijk via een groen attest, te verkrijgen op de dienst omgeving. Familieleden van de overledene kunnen gedurende drie maanden 12 gratis beurten opgebruiken. Bijkomende beurten kosten € 2 per beurt (t.e.m. 20 ste beurt). Vanaf 21 ste beurt : € 10.  De bezoekers die via een attest toegang krijgen tot het recyclagepark (bij overlijden van een inwoner van de stad of bouwers/verbouwers) moeten de gevraagde retributie via bancontact betalen op het containerpark.

 • Instellingen, scholen en jeugdverenigingen erkend door de jeugdraad
  De toegang is mogelijk via een badge te verkrijgen op het recyclagepark tegen een borg van € 10. De eerste 12 beurten per jaar zijn gratis. Gratis beurten zijn niet overdraagbaar naar het volgende jaar. Bijkomende beurten kosten € 2 per beurt (t.e.m. 20 ste beurt). Vanaf 21 ste beurt : € 10.

 • KMO's gevestigd in Eeklo en tweede verblijvers
  De toegang is mogelijk via een badge te verkrijgen op het Stadskantoor tegen een borg van € 10. Er worden GEEN gratis beurten toegekend. Per beurt wordt € 7 aangerekend.

 

 • Toekomstige inwoners van de stad (bouwers/verbouwers)
  De toegang is mogelijk via een rood attest, te verkrijgen op de dienst omgeving. Er worden GEEN gratis beurten toegekend. Per beurt wordt € 7 aangerekend.

 

Wij vragen om de afvalstoffen te sorteren voor u naar het recyclagepark komt. Zo kunnen de verschillende fracties vlot afgeleverd worden en is er een goede doorstroming van bezoekers op het recyclagepark. Wanneer ongesorteerd materiaal wordt aangebracht, zal de toegang tot het recyclagepark geweigerd worden. Het is op het recyclagepark verboden de containers te doorzoeken of afvalstoffen weg te nemen.

 

Klik hier voor het retributiereglement en politiereglement.

containerpark

Ringlaan 54

9900 Eeklo

tel. 0800 13580

 

Openingsuren (website IVM)

 


Zoeken