Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Eeklo leeft! / plasvriendelijk eeklo

plasvriendelijk eeklo

Het stadsbestuur ging in op het advies van de Stedelijke Welzijnsraad om voorzieningen te treffen voor elke persoon met nood aan een plasgelegenheid. Uit hun bevraging, van inwoners én bezoekers van de jaarmarkt 2006, bleek dat de nood aan sanitaire voorzieningen, vooral bij vrouwen en kinderen groot was. Net als eten en drinken zijn plassen en stoelgang maken primaire behoeften. Een stad die alle voorzieningen hiervoor kan aanbieden is aangenaam om er, vaak langer, te vertoeven. Tevens hopen we hiermee ook de mannelijke bevolking van dienst te zijn. Door goede sanitaire voorzieningen hopen we het probleem van het wildplassen in te dijken

 

Een folder was een eerste actiepunt om van Eeklo een “plasvriendelijke stad” te maken. De openbare gebouwen en enkele instellingen waar u gebruik kan maken van hun sanitaire voorzieningen zijn er in opgenomen.
Op het stratenplan (pg. 4 in de brochure) staan de locaties alfabetisch gerangschikt. Per locatie kan u de openingstijden en de toegankelijkheid nagaan. In het centrum van Eeklo staan 2 openbare toiletten: aan het Krügercomplex en op de markt naast het stadhuis.

 

 

Zoeken