Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / Taxi centrale

Taxi centrale

Taxicentrale Eeklo is een initiatief van de drie vergunde taxibedrijven in Eeklo nl. Robby Cars BVBA, RDB Services en VZM. Ze zullen beurtelings instaan voor de permanentie van de centrale en binnen de interne wachtrol de ritten verzorgen. Op die manier willen ze een permanente taxidienst in Eeklo verzekeren ten behoeve van iedere inwoner of bezoeker van Eeklo.

taxi centrale

Het oproepnummer van Taxicentrale Eeklo is 0468 170 170. Een taxi brengt je waarheen je maar waar wil, wanneer het jou past. Het instaptarief bedraagt € 10 en per km betaal je € 2. Daarnaast zijn er forfaitaire tarieven, vooral ten behoeve van de jeugd. Zo kost een rit van Eeklo naar dancing Kokorico in Zomergem € 20.

Alle voertuigen beschikken over een taximeter, de prijzen zijn vastgelegd en goedgekeurd door het stadsbestuur. De taxi is herkenbaar aan een sticker. Op verschillende openbare locaties zal de Taxicentrale bekend gemaakt worden als één van de mobiliteitsmiddelen om je in Eeklo te verplaatsen. Tegelijk zal ook het Cambio-autodelen en het Blue-bikesysteem worden gepromoot onder de noemer MOBIELinEEKLO.

De stad Eeklo ondersteunt dit initiatief omdat het bijdraagt tot een betere mobiliteit met minder auto’s en tot veiliger uit-en-thuis verkeer.

Eeklo taxicentrale chauffeurs

 


Zoeken