Direct naar hoofdmenu / zoekveld

stip

Bij het binnenkomen word je welkom geheten aan een grote aantrekkelijke balie, waar stadsmedewerkers inlichtingen zullen verschaffen over de dienstverlening van de bibliotheek en CC De Herbakker, tickets zullen verkopen voor de activiteiten van bib en CC en iedereen op weg helpen als toerist in de stad. Boven de balie hangt een groot informatiescherm en in het STIP vind je ook kleinere schermen waar je eerstelijnsinfo kan vinden als inwoner en bezoeker van de stad.

 

De medewerkers van bibliotheek en CC werken samen op de eerste verdieping van het bibliotheekgebouw: de stafmedewerkers, de technici, de directies, de administratieve krachten,… 

 

WAAROM STIP?

De reden van de uitbouw van het STIPeeklo is velerlei. In de meerjarenplanning 2014-2019 wordt meer ingezet op de afstemming van het vormings- en vrijetijdsaanbod van de stedelijke diensten. De ontwikkeling van het STIP is hierin een eerste stap. Bovendien besliste het stadsbestuur om het Ravelgebouw te verhuren aan COMEET. Ook op Meetjeslands niveau (actieplan Comeet 2014-2019) wordt meer en meer over samenwerking tussen CC’s en bibliotheken gesproken.

De bibliotheek van vroeger evolueert ook geleidelijk naar een informatie- en documentatiecentrum. Sinds 2014 hebben beide organen gemeenschappelijke doelstellingen in het Planlastendecreet: integraal & duurzaam cultuurbeleid (kunst- en cultuureducatie, gemeenschapsvorming, laagdrempelige werking voor/participatie van kansengroepen, ondersteuning van verenigingen en vrijwilligers), samenwerking met onderwijs, leesmotivatie en E-inclusie. 

 

Dit STIP-project kadert ook in een groter geheel, namelijk het meer zichtbaar en toegankelijk maken van de ABC-site, waarbij ook de Kunstacademie en de buitenruimte worden betrokken. Hiervoor worden binnenkort de eerste stappen gezet.

 

Het STIP is open tijdens de openingsuren van de bib. In het CC De Herbakker blijft de avondticketbalie bestaan, net voor de voorstellingen.


Eeklo stip balie 2

Eeklo stip balie 3 

stip

Stedelijk InfoPunt Eeklo

Bibliotheek + cultuurcentrum De Herbakker + infopunt toerisme

Molenstraat 36, 9900 Eeklo

 

tel. 09 218 27 00

fax 09 218 28 01

e-mail: stip@eeklo.be
www.eeklo.be/bibliotheek

 

openingsuren

 

 

Grote kaart


Zoeken