Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / parkeren

parkeren

parkeerbeleid eeklo 

 

Sinds 1 april 2016 is een nieuw retributiereglement op het parkeren in Eeklo van kracht.

 

klik hier voor het reglement.(GR 21 maart 2016)
klik hier voor het parkeerplan, inclusief parkeerplaatsen voor personen met een beperking
Meer info via www.parkeren.be/eeklo

 

 

PIAF

Dit is een parkeertoestel dat kan opgeladen worden via een terminal aan de balie van het stadhuis en de balie van het stadskantoor of via uw eigen pc thuis. De Piaf kost € 30 in aankoop. Er dient minimum € 30 parkeerwaarde op gestort te worden.

 

piaf 

 

Parkeerbeleid in Eeklo

Optimal Parking Control (OPC) helpt de stad Eeklo met het uitvoeren van een doeltreffend parkeerbeleid. We doen dat op een faire en servicegerichte manier. Zo blijft het aangenaam wonen, werken en winkelen in Eeklo. 190402 parkeerretributie

Je vindt de contactgegevens op de website.

 

Parkeren voor personen met een beperking

Op dit ogenblik telt Eeklo meerdere tientallen parkeerplaatsen voor personen met een beperking, verspreid over betalende en blauwe zone. Ze zijn aangeduid met een verkeersbord en zijn volledig blauw of met een blauwe rand geschilderd. Je kan parkeren op de voorziene plaatsen, maar dat hoeft niet.
De parkeerkaart mag enkel gebruikt worden wanneer de persoon waarop de kaart betrekking heeft ook daadwerkelijk aanwezig is; de politie doet daarop toezicht.

 

Uit het retributiereglement: Artikel 12

Aan de personen met een handicap, houders van een speciale kaart, uitgereikt zoals is bepaald in het Ministerieel Besluit van 7 mei 1999 en zijn wijzigingen wordt een vrijstelling van de retributie verleend op uitsluitende voorwaarde dat deze speciale en originele kaart zichtbaar is aangebracht achter de

voorruit van het door hem/haar effectief gebruikte voertuig of, zo het voertuig geen voorruit heeft, op het voorste gedeelte van het voertuig.

 

Personen met een handicap hoeven dus niet te betalen indien zij de regels correct toepassen. 

 

Hier kan je een handig plannetje downloaden met alle parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

 

Parkeer voor Zorg 

Vanaf 1 augustus 2018 kan u als inwoner van Eeklo een parkeer voor zorg-sticker aanvragen bij de dienst mobiliteit. Door deze sticker aan bijvoorbeeld uw garagepoort op te kleven, geeft u de mogelijkheid aan een zorgverstrekker om voor uw garagepoort gedurende een korte periode te staan. De zorgverstrekker vraag op zijn beurt een parkeer voor zorg-kaart aan.

Parkeer voor zorg - sticker Parkeer voor zorg - kaart

 

Inname openbare weg in de betalende of blauwe zone

Wanneer je een inname van het openbaar domein aanvraagt in een betalende of blauwe zone om bijvoorbeeld een stelling, container,… te plaatsen zal je via het parkeerbedrijf die de controle uitvoert op het parkeren een overschrijving ontvangen.

Kosten bedragen: € 4 per dag per parkeerplaats.

mobiliteit

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 10

e-mail: mobiliteit@eeklo.be 

mobiliteitsambtenaar: Nicole Verbruggen

 

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

 

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur 

 

Grote kaart


Zoeken