Direct naar hoofdmenu / zoekveld

bevrijding

 

Eeklo remembers

75 jaar bevrijding stad Eeklo


VRIJDAG 25 OKTOBER, 10.30 UUR  - MARKT

Om de 75ste verjaardag te herdenken van de bevrijding van Noordwest-Europa, zal in oktober een uitzonderlijk grote Canadese delegatie om een aantal belangrijke historische sites te bezoeken langsheen de Canadian Liberation Route. Tijdens Tweede Wereldoorlog werd Eeklo bevrijd door Canadese troepen. Sindsdien houdt stad Eeklo er een erg hechte vriendschapsband op na met Canada.

Op vrijdag 25 oktober is er een Canadees-Belgische herdenkingsviering in Eeklo. Het stadsbestuur zal in samenwerking met het Fonds G.E. Spittael een herdenkingsplechtigheid organiseren op het Canadaplein aan ‘De Soldaat en het Meisje’. Het gebeuren start om 10.30 uur op de Markt, ter hoogte van het stadhuis.

Iedereen is welkom om dit indrukwekkende spektakel te aanschouwen. Onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine zullen maar liefst 200 deelnemers mee marcheren!

 


 

bevrijdingeeklo 

Lees hier het verloop van de bevrijding van de stad Eeklo door het Lincoln & Welland Regiment.

Bron en tekst: Stadsarchief Eeklo

 


 

eekloremembers 

HELP DE HERINNERING LEVEND TE HOUDEN

We roepen iedereen op om vanaf 15 september (effectieve verjaardag Bevrijding) een Canadees kenmerk aan jouw huis te hangen, als dank voor de bevrijding van onze stad.

 

Download jouw A4-vlag (pdf)

 

Download jouw A3-vlag (pdf)

 

Hang deze op een goed zichtbare plaats van 15 september t.e.m. 25 oktober. Zo gedenk je de Canadese soldaten die Eeklo bevrijdden op 15 september 1944.


Zoeken