Direct naar hoofdmenu / zoekveld

thuiswerkenintijdenvancorona

 

Thuiswerk?

Zo pak je het aan

 

TIP 1   

Probeer zoveel als mogelijk te zorgen voor een rustige, aangename en goed verlichte en verluchte werkplek waar je ongestoord kan werken.

 

TIP 2

Besteed voldoende aandacht aan de veiligheid op je werkplek. 

Vermijd dat kabels van opladers doorhangen waardoor jij (of een huisgenoot) er over kan struikelen, zorg dat er geen mappen, documenten of ander los materiaal op de vloer ligt zodat je voldoende vrij kan bewegen en dat je niet struikelt, rook niet in de ruimte waar je werkt…

 

TIP 3

Breng structuur in je dag. 

Sta op en maak je klaar alsof je naar het werk zou gaan en probeer, net zoals op kantoor, zoveel mogelijk een routine aan te houden. Wanneer je een goede werkplanning opmaakt, kan je aan je gezinsleden meedelen wanneer je pauzes neemt en even tijd hebt voor hen. Maak het voor kinderen eventueel visueel door de pauzes op een bord te noteren. Zorg er ook voor dat je elke dag één ik-momentje inlast zodat je je batterijen weer even kunt opladen.

 

TIP 4

Spreek met je collega’s duidelijk af wanneer je beschikbaar en bereikbaar bent en hoe je het liefst gecontacteerd wordt. 

Het invullen van je digitale agenda kan hierbij een goed werkmiddel zijn. Probeer zowel formeel als informeel contact te onderhouden met je collega’s en leidinggevende. Een telefoon- of videogesprek via Skype kan een hulpmiddel zijn om te vernemen wat er van je verwacht wordt of hoe de anderen hun vrije momenten op een toffe manier proberen in te vullen.

 

TIP 5

Net nu is het belangrijk om een goede gezondheid en weerstand te hebben. 

Zorg dus voor voldoende slaap, beweging en gezonde voeding. Ga elke dag even naar buiten om te wandelen of te fietsen.

Via volgende link kan je ook zien hoe je binnen toch actief kunt blijven: de website blijfsporten.be van Sport Vlaanderen

 

TIP 6

Denk ook aan je zithouding wanneer je lange tijd na elkaar werkt.

Volgende linken geven nog extra informatie: 

 

 


 

Heb je nog vragen over de veiligheid, ergonomie en het welzijn op je werkplek?

Laat het gerust weten, dan kunnen we samen bekijken wat we kunnen doen!

Contactgegevens preventie of personeelsdienst 

 


 

thuiswerken intijdenvancorona 

 


Zoeken