Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Geleidelijke heropstart LDC Zonneheem vanaf 2 juni

Er wordt bij stad Eeklo volop gewerkt aan de exitstrategie met betrekking tot het coronavirus. Intussen werden ook enkele beslissingen genomen over het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem.

 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid formuleerde enkele adviezen, de crisiscel van stad Eeklo volgt deze adviezen nauwgezet op. De heropstart verloopt gefaseerd gezien het kwetsbare publiek van ouderen. Dienstverlening in groep is nog niet aan de orde. In de eerste fase wordt op 1 op 1 dienstverlening wel terug mogelijk.

 

Alles verloopt op afspraak

Afspraken maken kan via het telefoonnummer 09 377 02 46 of via e-mail zonneheem@eeklo.be.

De dienstverlening kan enkel uitgevoerd worden mits het respecteren van de nodige voorzorgsmaatregelen: afstand bewaren, handen wassen, het gebruik van mond- en neusbescherming wordt aangeraden. Zo kunnen we samen veilig heropstarten.

 

 

heropstart zonneheem 

 

Vanaf dinsdag 2 juni starten volgende zaken op 

  • De kapster en de pedicure: de kapster en de pedicure tekenen een engagementverklaring om hun werking coronaproof uit te voeren. Er zal 1 persoon per tijdstip komen. De ruimte zal steeds ontsmet worden na de klantenbezoeken. 
  • Vervoer op maat: de chauffeur en passagier zullen beide verplicht een mondmasker dragen. Er zal steeds voldoende tijd zitten tussen 2 afspraken. Het voertuig zal steeds ontsmet worden tussen de ritten. De betaling zal via factuur verlopen, zodat er geen cash geld gebruikt moet worden.
  • Wasserette: externen kunnen opnieuw gebruik maken van de wasmachines/droogkast, dit gebeurt steeds op afspraak. De toestellen worden ontsmet tussen de afspraken.

 

VANAF 15 JUNI KAN JE OPNIEUW MEER PROEVEN VAN HET AANBOD VAN ZONNEHEEM

Vanaf maandag 15 juni staat het team van het LDC Zonneheem klaar voor een nieuwe stap: ze staan te popelen om jullie opnieuw te ontvangen om te komen eten in Zonneheem en in een beperkte groep deel te nemen aan activiteiten.

Niet alle activiteiten kunnen opgestart worden omwille van de veiligheid van iedereen.

Vanaf 15 juni zal het mogelijk zijn om te komen ‘proeven van het aanbod’ van Zonneheem. Elke dag zal er een activiteit worden georganiseerd van 14 tot 16 uur, waar je vooraf voor inschrijft.

Meer informatie rond het wekelijks aanbod is te verkrijgen bij de medewerkers van Zonneheem op het nummer 09 377 02 46 of via zonneheem@eeklo.be vanaf woensdag 10 juni 2020. Inschrijven voor de activiteiten kan ook vanaf dat moment. Voor activiteiten in buitenlucht is een mondmasker niet verplicht.

Bij de heropening van het restaurant gaan ook meteen de nieuwe prijsafspraken rond de maaltijden (zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van april) in voege. Alle Eeklonaars betalen 8 euro voor een maaltijd, wie een UiTPAS met kansentarief heeft betaalt 6 euro. Bezoekers van buiten Eeklo betalen 10 euro. Wie interesse heeft in het menu, kan contact nemen met de medewerkers van Zonneheem op het nummer 09 377 02 46 of via zonneheem@eeklo.be vanaf woensdag 10 juni 2020.

 

Reserveren kan ook vanaf dat moment. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen werd de restaurantruimte uitgebreid. Er zal gewerkt worden met tafeltoewijzing. Bij reservatie zal je moeten doorgeven om hoe laat je wil komen eten, je hebt keuze uit 2 momenten: om 11.00 uur of om 12.15 uur.

Betalen kan via bancontact. Wie hier vragen rond heeft helpen we graag verder. 

 

Het menu voor augustus vind je hier 

Het menu voor september 

Het menu voor oktober 

 

NIEUW!

Buurten in Zonneheem!

Zin in een luchtige babbel, een korte wandeling, een momentje om samen foto’s van je kleinkinderen te bekijken of te praten over hoe het de laatste tijd met je ging? Dan ben je vanaf 2 juni terug welkom in Zonneheem om even te komen ‘buurten’.

Een vrijwilliger maakt, op afspraak, een uurtje tijd voor jou om zo de dagelijkse routine even te doorbreken. Afhankelijk van jouw vraag en het aantal beschikbare vrijwilligers wordt bekeken wanneer de afspraak kan doorgaan. De coronatijd is voor niemand makkelijk en begint te wegen, dit wordt ook duidelijk uit de telefoongesprekken met de tachtigplussers en de Goeiemorgentelefoon. Buurten in Zonneheem probeert hieraan tegemoet te komen.

 

BELANGRIJK!

Volgende personen kunnen momenteel niet langskomen:

  • Personen met symptomen die kunnen wijzen op een COVID-19 besmettingen 
  • Personen die minder dan 14 dagen geleden positief getest werden. 
  • Personen die via contacttracing geïdentificeerd werd als (hoog of laag) risicocontact 

 

De gouden regel is en blijft: blijf thuis als je ziek bent!

 

 

 

 


Zoeken