Coronabooster herfst 2022

Corona herfstbooster 

 

Om het najaar meer beschermd in te gaan tegen corona, werd er onlangs beslist om iedereen een herfstbooster aan te bieden.

Iedereen die een basisvaccinatie volgde, ontvangt binnenkort een uitnodiging. Met een basisvaccinatie bedoelen we minstens 2 prikken van AstraZeneca- of Pfizer-vaccin of 1 prik van het Johnson & Johnson-vaccin.

De volgorde van uitnodigen verloopt volgens leeftijd maar er zijn ook enkele uitzonderingen, mensen met immuniteitsproblemen komen eerder aan bod. In deze doelgroep wordt iedereen boven de 12 jaar uitgenodigd. Ook zorgverstrekkers worden prioritair uitgenodigd en daarnaast ontvangen ook de kinderen die 5 jaar worden een uitnodiging.

De vaccinatie voor de inwoners van Eeklo vindt opnieuw plaats in vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele.

Indien je nog niet gevaccineerd werden, kan je contact opnemen met vaccinatiecentrum Sanapolis om zelf een afspraak vast te leggen.

Midden augustus worden de eerste uitnodigingen verstuurd, kort daarna kan je je ook opnieuw inschrijven op de Q-VAX reservelijst om eventueel sneller in aanmerking te komen wanneer andere mensen niet komen opdagen in het vaccinatiecentrum.

Meer info rond corona in het Meetjesland vind je nog steeds www.covidmeetjesland.be.

Meer info rond Covid in het Meetjesland

Het callcentrum van het vaccinatiecentrum Sanapolis blijft beschikbaar