Direct naar hoofdmenu / zoekveld

CC nieuws voor scholen

november 2017

Pepijn Lievens - Benny 

Interview met Pepijn Lievens, maker van de voorstelling 'Benny'.

Pepijn Lievens komt in januari in CC De Herbakker werken aan zijn nieuwste creatie ‘Benny’. Hij speelt enkele try-outs voor leerlingen van 2de en 3de graad secundair. We konden hem al eens aan de tand voelen, een voorsmaakje!

 

Hoe ben je op het personage van Benny en het thema van de voorstelling gekomen?

 

Hij vlucht weg van de realiteit en zijn moeilijke jeugd door middel van zijn fantasie. Hij schept zijn eigen wereld en sluit zich af. De vraag is of dit hem isoleert of net gelukkig maakt. De scheidingslijn tussen waarheid en werkelijkheid heeft mij altijd gefascineerd. Ik vind het bijzonder interessant om uit te gaan van de premisse: de waarheid bestaat niet, alleen uw eigen waarheid bestaat. Daar gaat dit stuk dan ook over. 

 

Jouw voorstellingen van De Bende van de Prins stonden gekend om sterke scènebeelden. Met weinig middelen konden jullie een hele wereld oproepen. Kan je al een tip van de sluier oplichten?

 

Tgoh, nee eigenlijk. Het stuk bestaat momenteel enkel op papier. Van zodra we gaan repeteren komt het tot leven. Dan dringt zich ook een scènebeeld op. Dit is bij mijn stukken zelden anekdotisch, bijna altijd suggestief. Zo gooiden we eens een berg van tienduizend speelgoedsoldaatjes op het podium die de gruwel van een oorlog voorstelden. Ze werden tijdens de opvoeringen vertrappeld, dat maakte een ijzingwekkend geluid. Voor ‘Benny’ denken we momenteel aan de suggestie van zweven in de lucht, of aan het dak van een appartementsgebouw... Enfin, je zal moeten komen kijken!

 

Je hebt al veel ervaring met het spelen van voorstellingen voor scholen. Heb je een fijne anekdote die je jou nog kan herinneren?

 

Ik speelde ooit eens in het verre Limburg met een solovoorstelling. Toen ik opkwam zuchtte een jongen op de eerste rij voor heel de zaal: 'oh nee, ik dacht dat we naar de cinema gingen!'

 

Benieuwd? Schrijf je klas/school nog snel in! Er zijn nog plaatsen vrij op: 

3de en 4de secundair - don 18 januari 2018 om 10 uur

5de en 6de secundair - vri 19 januari 2018 om 13.45 uur

 

In de kijker

Het scholenseizoen draait momenteel op volle toeren in CC De Herbakker. In de komende maanden staan er nog heel wat mooie films en theaterstukken op het programma. Nog niet alle voorstellingen zijn uitverkocht, we zetten er graag nog enkele in de kijker.

 

LAGER

  • 1ste en 2de leerjaar: ‘Amen en Uit’ en ‘Uilenbal’
  • 3de en 4de leerjaar: ‘De man, de vrouw en de beer’ en ‘Toen mijn vader een struik werd’
  • 5de en 6de leerjaar: de Bende 4.0

 

SECUNDAIR

3de en 4de secundair: ‘Benny’ en ‘Gitte’

5de en 6de secundair: ‘Benny’ en ‘Cyrano’

 

Je kan je klas steeds online inschrijven voor schoolvoorstellingen in CC De Herbakker.

 

Voor meer informatie, inhoudelijk of praktisch, kan je altijd terecht in Cultuurcentrum De Herbakker.

Joke Willems, verantwoordelijke voor de scholenprogrammatie

09 218 27 36 of scholen@ccdeherbakker.be 


Zoeken