Direct naar hoofdmenu / zoekveld

scholen

 

Download via deze link de splinternieuwe scholenbrochure 2019-2020 

 

INSCHRIJVEN VOOR DE SCHOOLVOORSTELLINGEN

 

Inschrijven voor de schoolvoorstellingen kan op drie manieren:

 • Je print het inschrijvingsformulier dat zich achteraan de brochure bevindt uit en bezorgt ons dit formulier per post naar CC De Herbakker.

Eeklose scholen: inschrijven vanaf woensdag 12 juni 2019 (10 uur)

Scholen buiten Eeklo: inschrijven vanaf maandag 17 juni 2019 (10 uur)

Alle inschrijvingsformulieren krijgen een volgnummer en worden strikt in volgorde van ontvangst behandeld.

Voor het toewijzen van de datum en het uur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur. Indien een voorstelling reeds uitverkocht is, wordt samen met de school naar een alternatief gezocht. Hou bij reservatie rekening met sportdagen, pedagogische studiedagen en andere activiteiten! Mogen we ook vragen om bij de inschrijving de aangegeven doelgroep en leeftijd te respecteren.

In september, na afsluiting van de inschrijvingen, krijg je van ons een formulier met een overzicht van jouw inschrijving. Je controleert of de datum, het uur en het aantal leerlingen juist is. Na ontvangst van je ondertekende bevestiging, is jouw inschrijving definitief.

 

Annulering 

 • Bij annulering na definitieve inschrijving, meer dan een maand voor de voorstelling, wordt 50% van het factuurbedrag aangerekend. Gebeurt de annulering minder dan een maand voor de voorstelling, dan moet het volledige factuurbedrag worden betaald.
 • CC De Herbakker houdt zich het recht voor om in bepaalde omstandigheden (vb. ziekte van een acteur) een voorstelling te annuleren.
 • Eventuele reeds gemaakte onkosten kunnen niet op het cultuurcentrum verhaald worden.
 • Als een klas te laat of niet aanwezig is, worden alle gereserveerde plaatsen aangerekend.

 

Prijzen 

 • Basisonderwijs: € 5 per leerling
 • Secundair onderwijs (school- en theatervoorstellingen ‘s avonds): € 7 per leerling
 • Film en rondleiding: € 3 per leerling
 • Begeleiders en leerkrachten: gratis (niet bij avondvoorstellingen)
 • Ouders die mee instaan voor vervoer: gratis

Bij kleutervoorstellingen bieden we hen een kopje koffie aan omdat kleuters minder aandachtig de voorstelling bijwonen wanneer mama of papa in de zaal zit.

 

Betaling

 •  Je hoeft geen geld mee te brengen naar het cultuurcentrum. De betaling gebeurt achteraf via een factuur die naar de school wordt gestuurd.
 • Alleen de aanwezige leerlingen worden aangerekend (met een maximum afwijking van 15%, meer afwezigen worden aangerekend).  

 

Praktisch

 

Lesmap en evaluatie

De meeste gezelschappen voorzien een lesmap bij de voorstelling. Deze wordt ongeveer één maand voor de voorstelling per mail bezorgd. We rekenen erop dat de lesmappen in de school onder alle betrokken leerkrachten worden verspreid. We merken immers dat de leerlingen de voorstelling met meer enthousiasme bijwonen wanneer de voorstelling is ingeleid. Van zodra er lesmateriaal (lesmap, recensies, trailer ...) beschikbaar is, is het ook raadpleegbaar via www.ccdeherbakker.be. 

Bij bepaalde voorstellingen organiseren we i.s.m. het gezelschap een omkadering in de vorm van een nagesprek of inleiding. Een nagesprek vindt plaats in de theaterzaal na de voorstelling (± 15 min.), een inleiding door het gezelschap vindt plaats in de klas.

Ook jouw mening is belangrijk! Zowel het cultuurcentrum als de gezelschappen hechten grote waarde aan jouw oordeel, én dat van jouw leerlingen. Met enkele reacties van leerlingen op mail zijn we al heel tevreden.

Een evaluatieformulier is ook raadpleegbaar via onze website.

 

Praktisch verloop

 • De voorstelling begint stipt. Zorg ervoor dat je een kwartier voor aanvang van de voorstelling aanwezig bent, uit respect voor andere scholen en artiesten. Zit je vast in het verkeer of heb je pech onderweg, verwittig dan onmiddellijk het cultuurcentrum.
 • Een leerkracht meldt op de dag van de voorstelling het aantal leerlingen bij aankomst (1 school = 1 aantal). Vervolgens bevestigt één van de leerkrachten het aantal door ondertekening.
 • Het gebruik van de vestiaire is verplicht voor de brandveiligheid. Jassen en tassen kunnen dan ook niet meegenomen worden in de zaal. Gelieve de leerlingen hierover vooraf te informeren zodat alles vlot verloopt.
 • Zie erop toe dat snoep, kauwgom, blikjes en andere eetwaren niet meegenomen worden in de zaal en dat gsm’s uitgeschakeld worden.
 • De leerlingen worden door personeel van CC De Herbakker begeleid naar de zaal, waar ze per klas of school plaatsnemen op plaatsen die door ons worden aangeduid. 
 • We rekenen erop dat leerkrachten het rustige verloop van de voorstelling helpen verzekeren. Leerlingen volgen de voorstelling met meer aandacht wanneer begeleiders individueel tussen de leerlingen plaatsnemen.
 • Gelieve ons vooraf te verwittigen indien er rolstoelgebruikers aanwezig zullen zijn, dan kunnen we plaats voorzien.
 • Het is niet toegelaten te filmen of foto’s te nemen tijdens de voorstelling. Dit is storend voor de leerlingen en de artiesten. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie, inhoudelijk of praktisch, kan je altijd terecht bij de verantwoordelijke voor de schoolprogrammatie:

Joke Willems

Frederik Rogiers (begin juli t.e.m. eind december)

09 218 27 36

scholen@ccdeherbakker.be

www.ccdeherbakker.be

 

Blijf op de hoogte

Tweemaandelijks wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd met de laatste nieuwtjes van het STIP. 

Ben je leerkracht in een school in Eeklo? Schrijf je hier in voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief.

Ben je leerkracht in een school buiten Eeklo? Schrijf je hier in voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief.  

 

Openingsuren STIP (info & tickets), Molenstraat 36, Eeklo

maa, woe en vri: 10 - 17.30 uur

din: 14 - 19 uur

don: 9 - 12 uur en 16 - 19 uur

zat: 9 - 12 uur

 

Openingsuren CC De Herbakker, Pastoor De Nevestraat 10, Eeklo

Weekend- en avondactiviteiten: open 1 uur voor aanvang van de voorstelling


Zoeken