Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Barbara Dex: in een notendop

vzw Sterrenparade

zat 14 maa - 20.30 uur

 

Barbara Dex

 

Ook al dacht Barbara Dex als dochter van een zingende vader in het begin van de jaren 90 niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al 25 jaar aan de Vlaamse top.

Ze onderscheidt zich niet alleen door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen. Dat bewijzen haar elf albums met daarop Nederlandstalige en Engelstalige liedjes, gospelnummers en een greep stevige countryrock, steeds gezongen met overtuiging en met veel aandacht voor een goede song. 

Barbara Dex overloopt in deze voorstelling haar carrière die in 1993 startte met het Eurovisiesongfestival lied 'Iemand als jij'. Ze staat stil bij haar 11 albums waarvoor ze zich liet omringen met vaak verrassende nationale en internationale persoonlijkheden (Johnny Logan, Buscemi, Tom Helsen, Jamie Lane: de ex-drummer van 10cc en Tina Turner, The Tennessee Gospel Society Singers ...). Ongetwijfeld kruipt ze in de huid van haar grote idool Dolly Parton en zal ze ode brengen aan Yasmine en Bobbejaan Schoepen. En wie weet haalt ze de Windkracht 10 titelsong nog eens uit de vergetelheid of verrast ze u op een musicallied of een ontroerende gospelsong?

Barbara Dex zingt uit haar songbook.

Jo Mahieu begeleidt magistraal op gitaar.

Akoestisch en intiem. 

 

Tickets en info: 09 336 42 51 of info@vzwsterrenparade.be


Zoeken