Direct naar hoofdmenu / zoekveld

DIY-FESTIVAL

Do It Yourself

zon 27 - don 31 okt 

 

DIY Festival 

 

De herfstvakantie staat deze keer niet gelijk aan druilerige dagen en saaie boswandelingen, maar aan een week boordevol activiteiten. Steek zelf de handen uit de mouwen, laat je creatieve geest los of zak door in de zachte theaterstoelen voor een hartverwarmende familiefilm over vloggen. Ontdek hier het volledige DIY-programma!

 

Makerslab De Shack

zon 27 okt - 14-18 uur 

 

Makerslab De Shack organiseert op regelmatige tijdstippen activiteiten in Sint-Laureins, hun thuisbasis. Tijdens het DIY-festival zijn ze voor de eerste keer te gast in CC De Herbakker. Jong en oud is welkom om te komen experimenteren, leren, proberen maar vooral dromen. Leer solderen, speel een technologisch spel en ontwikkel zelf een toestel met signaalzenders.

 

GRATIS - inschrijven is niet verplicht (7-77 jaar)

 

locatie: CC De Herbakker, polyvalente zaal 

 

logo De Shack Kleiner 


 

Filmlabo 3-daags kampje (9-12 jaar)

maa 28 okt tot woe 30 okt - 9-16 uur

 

Spelen met film was nog nooit zo leuk! Tijdens deze meerdaagse sessie ontdek je allerhande filmtechnieken. Ga aan de slag met stop-motion, live-action, special effects, pixilatie en nog veel meer. Proef van alle mogelijkheden en verwerk ze in je eigen filmpje. Het eindresultaat vormt het voorprogramma bij de film 'Binti'. Daarna mogen de jongeren gratis de film bijwonen.

 

€ 60 / € 15 UiTPAS met kansentarief

 

Schrijf je hier in.

 

locatie: CC De Herbakker, polyvalente zaal 


 

Film Binti (8+)

woe 30 okt - 14 uur (voorprogramma 13.30 uur)

 

Meer info


 

Workshop Vloggen

woe 30 okt - 16-18 uur

 

Al vloggend wil Binti de wereld veranderen. Samen met Elias maakt ze geëngageerde vlogs over okapi's. In deze workshop ontdek je hoe je al vloggend een waardevolle impact kan creëren. In je naaste omgeving ga je op zoek naar iets waarin je verandering wilt brengen.

Let op, enkel voor jongeren die de film 'Binti' hebben gezien.

 

Workshop: € 8 / € 2 UiTPAS met kansentarief

Film Binti: € 5 / € 1,25 UiTPAS met kansentarief

 

Schrijf je hier in.

 

locatie: CC De Herbakker, polyvalente zaal 


 

Workshop Coderdojo

don 31 okt - 14-16 uur

 

CoderDojo organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Je kan je eigen interactieve verhalen en spelen programmeren met ScratchJR en Scratch. Of je kan werken met de Micro:bit, een eenvoudige computer die je zelf kan programmeren.

 

GRATIS - inschrijven verplicht via www.coderdojo.be (6-12 jaar)

 

locatie: Bibliotheek Eeklo 

 

logo CoderDojo Belgium Kleiner 


Jeugddienst en jeugdhuis De Route

 

Ook De Route en de Jeugddienst zullen tijdens de herfstvakantie allerlei activiteiten organiseren rond maken, vloggen, filmen ...

 

MEER INFO: hou de facebookpagina 'Jong in Eeklo' en 'Creatoute' in de gaten!


Zin in meer DIY?

 

Coderdojo zomereditie

In de zomervakantie kan je al een eerste keer proeven van een Coderdojo. Op 23 juli kan je in de Bibliotheek naar hartenlust programmeren.

Meer info en inschrijven via www.coderdojobelgium.be

 

Workshop sketches maken 'Wat Als?'

Meer info

 

Arcadegames

Kom tussen 25 nov en 7 dec een kijkje nemen in onze Arcade Gamehall. Op het bovenste verdiep van de Bibliotheek vind je 3 unieke gameconsoles die jou en je vrienden uitdagen voor een zeldzame game-ervaring.

 

Demodag

Op zat 1 feb 2020 stelt CC De Herbakker de theaterzaal open voor jong Meetjeslands muzikaal geweld onder begeleiding van de technici. Wil je jouw band lanceren met een eigen single?

Mail info@jhderoute.be 

 


Zoeken