Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Tibaldus en Toneelhuis

Het Huwelijk

vri 18 okt - 20.30 uur - theater

 

Tibaldus en Toneelhuis

 

€ 15 / € 10,80 (-26) / € 3,75 UiTPAS met kansentarief

 

“En wat doet het ertoe dat ieder voor zich nuchter, verstandig en evenwichtig is, als wij allemaal samen één reusachtige gek zijn die razend om zich heen slaat, brult, schopt en trapt en blindelings vooruit stormt?”

Tibaldus speelt ‘Het Huwelijk’ als een vervolg op ‘Yvonne, Prinses van Bourgondië’ en laat de voorstellingen onderling overlopen, botsen en resoneren. In ‘Yvonne’ kwam de prins in opstand tegen het hof door te trouwen met de afstotelijke Yvonne. De revolte mislukte, de bruid overleefde het niet. In ‘Het Huwelijk’ gaat de prins een stap verder in zijn rebellie. Hij wil de regerende macht, de heersende ‘vorm’ onttronen door zelf koning te worden. Terwijl de prins door een huwelijk zijn positie wil bestendigen in het paleis, breekt buiten de paleismuren een oorlog uit waarvan niemand zeker weet of hij wel echt bestaat.

Tibaldus levert opnieuw een verrassende kijk op eigenzinnig repertoire en verbindt tekst aan melodieën uit de Vlaamse polyfonie.

CC De Herbakker biedt graag het podium aan de broers De Winne, talent van eigen bodem, die ondertussen al een mooi parcours aflegden in het theater- en muzieklandschap.

DE STANDAARD ****
‘Het Huwelijk’ is een gewiekst stuk over authenticiteit en de verantwoordelijkheid die met elk spreken gepaard gaat.

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

 

Duur: 105 min. 

 

tekst: Witold Gombrowicz

vertaling: Paul Beers

van: Timeau De Keyser, Hans Mortelmans en Simon De Winne

regie: Timeau De Keyser

spel en zang: Lieselotte De Keyzer, Simon De Winne, Hans Mortelmans, Ferre Marnef, Katrien Valckenaers, Hendrik Van Doorn, Sander De Winne en Lieven Gouwy

met de steun van: CAMPO, KAAP, Casa Kafka Pictures, Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

foto: Pieter Dumoulin 

 

Koop hier je tickets.

 

Logo Uitschieter 

Tibaldus en Toneelhuis


Zoeken