Direct naar hoofdmenu / zoekveld

ARSENAAL

Race

vri 5 feb - 20.30 uur - theater

 

arstenaal 


€ 17 / € 12,20 (-26) / € 4,25 UiTPAS met kansentarief

 

R A C E :

1. Snelheidswedstrijd.

2. Engels voor ‘ras’.

 

In tegenstelling tot planten en dieren komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke.

 

In het toneelstuk van David Mamet nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier. Daarnaast onderzoeken de acteurs in Race hoe ze zichzelf verhouden tegenover de theatertekst.

 

DE STANDAARD ***

‘Race’ draait om een verkrachtingszaak met een raciaal kantje, maar nog meer om framing en perceptie en vooral om het racisme en de blinde vlekken in ieder van ons. ‘Race’ is een soms groteske, maar erg onderhoudende komedie met snijdende ondertoon die knap blootlegt hoe onze eigen ervaringen en achtergrond sterk onze oordelen kleuren. 

 

tekst: David Mamet

vertaling: Pieter en Sacha Hilhorst

van, met: Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck

vormgeving: Stef Stessel

kostuum: Lieve Pynoo

muziek: Gorges Ocloo

foto: Stef Stessel

 

 

 

 

 

ARSENAAL


Zoeken