Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Alexia Leysen & Valentijn Dhaenens / BRUT

KNAUS

zat 3 okt - 20.30 uur - theater

 

valentijn 

 

€ 15 / € 10,80 (-26) / € 3,75 UiTPAS met kansentarief

 

In 3.500 pagina’s pende de Noorse bestsellerauteur, Karl Ove Knausgård, de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeert een man de banaliteit van zijn kleine leven te overstijgen, en spaart daarbij niets of niemand ... Geïnspireerd door dit prikkelende materiaal creëerden monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’) en Alexia Leysen (winnaar Dioraphte Cement Prijs voor aanstormend theatertalent) ‘KNAUS’.

 

Als God dood is en de hemel leeg, zoekt ‘KNAUS’ naar wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: “Wie ben ik?” De monoloog zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

 

‘KNAUS’, dat wordt geprezen omwille van het indrukwekkend acteerspel, een ontroerend mooie scenografie en een ijzersterke tekst, heeft al menig toeschouwer in het hart geraakt.

 

DE MORGEN ***

Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtegangen, precies laverend tussen scherpe pijn en tragikomische hulpeloosheid.

 

regie: Alexia Leysen

productie: BRUT, De Studio en d e t h e a t e r m a k e r

coproductie: Vooruit

met steun van: Vlaams Fonds der Letteren en Vlaamse Overheid

foto: Diego Franssens 

 

 

de bib tipt 

In 3.500 pagina’s pende de Noor Karl Ove Knausgård de strij d van zijn ziel neer: leen boek 1 t.em. 6 van het literaire meesterwerk ‘Mijn strijd’ uit in de bib. 

Klik hier voor 'Mijn strijd' in de catalogus van bibliotheek Eeklo.

 Alexia Leysen & Valentijn Dhaenens / BRUT


Zoeken