Direct naar hoofdmenu / zoekveld

An Pierlé Quartet

zat 30 jan - 20.30 uur - muziek

 

anpierlequartet

 

€ 15 / € 10,80 (-26) / € 3,75 UiTPAS met kansentarief

 

Het An Pierlé Quartet is een versmelting van het jonge jazzduo SCHNTZL met singersongwriter An Pierlé en muzikant-producer Koen Gisen. Ze verkennen elkaars werelden met een verfrissende openheid. Het kwartet brengt veelzijdige experimentele popmuziek met een twist.

 

An Pierlé maakte haar opgemerkte entrée als finaliste van Humo’s Rock Rally 1996. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Belgische muziek. In 2017, tijdens een residentie in het Gentse SMAK, tastte ze haar grenzen af met toevalligheden en improvisatie. Hendrik Lasure en Casper Van de Velde, die op dat moment hun eerste album opnamen bij Koen Gisen, werden al snel nieuwe kompanen.

 

De vier ontwikkelden een heel eigen taal, een soort van experimentele pop die een smeltkroes is van ideeën en stijlen. Jazz, pop, cabaret, improvisatie en psychedelische grooves: ze kwamen allemaal samen in een opvallende mélange. Het is geen klassieke jazz, maar de eclectische muziek is wel doordrongen van de geest ervan: vrijheid en dialoog. Het kwartet stelt bovendien een nieuw album voor. 

 

Dit concert is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9.

 

zang, piano, trompet: An Pierlé

synthesizer, loops: Hendrik Lasure

basklarinet, saxofoon, gitaar: Koen Gisen

drums: Casper Van de Velde

foto: Isadora Gisen

 

locatie: zittend concert in CC De Herbakker

 

Logo N9 

 


Zoeken