Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Compagnie Cecilia

LOCKE

vri 16 okt - 20.30 uur - theater

 

compagniececilia

 

€ 18 / € 12,90 (-26) / € 4,50 UiTPAS met kansentarief

 

Ivan Locke, een plichtsbewuste werfleider en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Stap voor stap komen we te weten wat Ivan leidt om heel zijn leven op het spel te zetten gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt.

 

‘LOCKE’ is gebaseerd op één van de strafste filmscenario’s ooit qua structuur en personages (van de hand van Steven Knight, de man achter o.a. ‘Peaky Blinders’). ‘LOCKE’ gaat over verantwoordelijkheid nemen en principes volgen, ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen. Omdat de waarheid belangrijker is dan alles.

 

Samen met klasbakken Tom Vermeir en Koen De Graeve zet Yahya terryn zijn tanden in dit hartverscheurende verhaal dat zich afspeelt tijdens één autorit.

 

Elke avond speelt één van de twee acteurs de hoofdrol en de andere neemt de vijf bijrollen voor zijn rekening. De avond erop kan alles omdraaien. Een theatrale tour de force kortom. Een muzikale, ritmische, emotioneel subtiele

ontploffing van emoties, die niemand onberoerd zal laten.

 

KNACK FOCUS *****

Zelfs notoire theaterhaters zullen hiervoor smelten als sneeuw voor de zon.

 

tekst, regie: Yahya terryn

spel: Koen De Graeve, Tom Vermeir

live muziek: Ben Brunin, Frederik Heuvinck, Luk Vermeir, Johannes Verschaeve

coproductie: Perpodium

met steun van: Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent

foto: Kurt Van der Elst

 

Koop hier je tickets.  

 

 

Compagnie Cecilia


Zoeken