Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Philip Catherine

Manoir de mes rêves

zat 21 nov - 20.30 uur - muziek

 

philip-catherine 

 

€ 21 / € 15 (-26) / € 5,25 UiTPAS met kansentarief

 

Sinds de jaren ‘60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden (o.a. Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus), zijn unieke stijl en klankkleur, alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

 

Zijn soepel swingend gitaarspel en lyrische composities zijn uit duizenden herkenbaar. En ook al is Catherine een vingervlugge snarenvirtuoos, toch pakt hij nooit uit met gratuite technische demonstraties. Liever concentreert hij zich op de puurheid van de klank, intensiteit van improvisaties en uiterst hecht samenspel met zijn muzikanten.

 

Philip Catherine heeft meer dan 20 platen uitgebracht onder zijn naam en talrijke opnames gemaakt met artiesten van alle horizonten. In mei 2019 verscheen het album ‘Manoir de mes rêves’, in trio met Paulo Morello (gitaar) en Sven Faller (contrabas). Het repertoire bestaat uit muziek van de bruisende Parijse scène in de jaren ‘50 en ‘60, met naast een aantal composities van Django Reinhardt ook nummers van Brassens, Eddy Louiss en Maurane.

 

Dit concert is een samenwerking tussen CC De Herbakker en muziekclub N9.

 

van, met: Philip Catherine, Paulo Morello en Sven Faller

foto: R. Dombrowski

 

locatie: zittend concert in CC De Herbakker

 

Logo N9 

 

Philip Catherine


Zoeken