Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Rudi Vranckx

Oorlogen en problemen van onze tijd

woe 24 maa - 20.30 uur - lezing

 

rudivranckx 

 

€ 10  / € 2,50 UiTPAS met kansentarief

 

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat.

 

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

 

Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor VRT Nieuws oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas (o.a. ‘Bonjour Congo’, ‘de Vloek van Osama’, ‘Niemandsland’, ‘Vranckx op zaterdag’, ...). Hij schreef verschillende boeken, waaronder ‘Oorlog om de geesten’, ‘Kleine Helden’ en ‘Mijn Kleine Oorlog’. Voor de buitengewone moed en toewijding waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict dichter bij de wereld brengt en voor zijn nooit aflatende strijd voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018.

 

foto: Kathie Danneels

 

de bib boekt logo bib eeklo

 

 

 


Zoeken