Direct naar hoofdmenu / zoekveld

DJ Bobby Ewing

Grand Theft Audio 2.0

maa 23 sep - 13.45 uur 

5de en 6de secundair

 

DJ Bobby Ewing

€ 7


Exact twee jaar geleden was DJ Bobby Ewing bij ons te gast met deze voorstelling, een hit bij de leerlingen. We hebben daarom niet lang getwijfeld deze opnieuw te programmeren voor scholen.

 

Alle muziek komt ergens vandaan of is al eens gemaakt. Alles heeft elkaar beïnvloed. Wat de ene 'beïnvloeding' noemt, is voor de andere 'diefstal'. En voor nog een andere een 'hommage'.

 

Aan de hand van vele voorbeelden toont DJ Bobby Ewing aan dat nummers die iedereen kent soms wel heel hard lijken op muziekjes die al veel eerder gemaakt werden. Ewing vertrekt vanuit de rechtszaak 'Blurred Lines', waarin Pharrell Williams door de erfgenamen van Marvin Gaye werd aangeklaagd. De jeugd van tegenwoordig kent Pharrell, maar wie is Marvin Gaye? Bobby Ewing geeft muziek en uitleg.

 

Ook een hele hoop klassieke drumsamples passeren de revue. Loops die iedereen kent en die tot vandaag op duizenden platen gebruikt worden. Maar niemand weet waar ze vandaan komen. Aan het einde van de voorstelling weet iedereen wie Marvin Gaye, Kraftwerk, The Beastie Boys en James Brown zijn. Via een spotify-lijstje kan je achteraf alle nummers nog eens opzoeken.

 

Deze schoolvoorstelling is een samenwerking met muziekclub N9. 

 

Duur: 50 min.

Max aantal: 100 lln 

 

foto: Annelies Vanhove

 

www.djbobbyewing.be 

Logo N9


Zoeken