Direct naar hoofdmenu / zoekveld

SKaGeN en BRONKS

Tsjick

maa 21 okt - 13.45 uur 

3de en 4de secundair

 

SKaGeN en BRONKS

€ 7


"De wereld is slecht, de mens is ook slecht. Vertrouw niemand en ga niet om met vreemden. Dat is wat mijn ouders en leerkrachten me hebben geleerd. Kijk naar het journaal of lees de krant. De mens is slecht. En misschien klopt het ook en is 99 procent effectief slecht. Maar is het dan toeval dat Tsjick en ik op onze reis bijna uitsluitend die ene procent zijn tegengekomen die niet slecht was?"

Wolfgang Herrndorf

 

Maik en Tsjick zijn niet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot de zogenaamde 'betere sociale klasse', maar wordt door zijn incompetente ouders emotioneel genegeerd. Tsjick's familie is alles behalve succesvol geïntegreerd en bengelt ergens onderaan de sociale ladder. De twee veertienjarige, verwaarloosde jongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijden richting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijke bestemming: Wallocheië.

 

'Tsjick' is een roadmovie pur sang. Een beeldend verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen en bijtende humor.

 

DE STANDAARD (***)

Hoe Maik en Tsjick met rudimentaire animatie hun eigen roadmovie bij elkaar fabuleren, is erg knap. Het maakt van 'Tsjick' een cool en streetwise stuk, dat vooral drijft op sfeer. De geslaagde tweetalige opzet smaakt alleszins naar meer.

 

Duur: 65 min.

Max aantal: 250 lln 

 

van en met: Korneel Hamers, Mohamed Bari en Clara van den Broeck

video: Antonin De Bemels

scenografie en kostuums: Julia Weisbrich

tekst naar: de roman van Wolfgang Herrndorf

bewerking: Robert Koall (Rowohlt Theater Verlag)

met dank aan: Villanella, DE Studio en La montagne magique

foto: Clara Hermans 

 

www.skagen.be

www.bronks.be 

SKaGeN en BRONKS


Zoeken