Deelmobiliteit: deelauto's en deelfietsen

Deelauto's via Cambio

Autodelen is een formule waarbij een auto ter beschikking staat op een vaste standplaats in de stad, deze kan je dan reserveren en gebruiken tegen betaling. De stad heeft hiervoor een overeenkomst met Cambio. Je kan de auto lenen om boodschappen te doen, voor een daguitstap,... Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Met cambio heb je een auto wanneer je er één wil, maar ook enkel dan. Kosten voor onderhoud, herstellingen, autokeuring … worden door cambio opgenomen. Je betaalt enkel als je de wagen gebruikt.

Twijfel je om in te stappen? Heb je nog een laatste duwtje nodig om je te laten overhalen? We zetten de informatie hierna voor jou even op een rijtje.

In 3 stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem :

  • Schrijf je in bij Cambio Je ontvangt een cambio-kaart met pincode;
  • Registreer je bij Cambio en reserveer via de cambioApp: je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of meerdere dagen, volgens je keuze;
  • rijden: je haalt de auto af aan de standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart.

In Eeklo vind je de deelauto's aan het station op de parking Ballon (Koningin Astridplein) en in de Pastoor De Nevestraat voor de Kunstacademie.

Download hier de CambioApp

Mycambio

Bekijk hier de correcte brandstoftarieven
De daar geafficheerde prijzen zijn altijd up to date.

Infosessies over autodelen met cambio

Geïnteresseerd in autodelen met cambio? De organisatie voorziet infosessies. Daarbij is er ook een digitale infosessie rond elektrisch rijden met cambio om de drempel richting elektrisch rijden te verlagen. De sessies vinden plaats op 

  • Algemene infosessie cambio autodelen op dinsdag 13 september om 20 uur. 
  • Infosessie elektrisch rijden met cambio op donderdag 29 september om 20 uur.

Inschrijven voor beide sessies is gratis (maar verplicht) en kan via www.cambio.be.

Deelfietsen via Blue-bike

Aan het station in Eeklo is het mogelijk om een blue-bike te ontlenen. Dit gaat om deelfietsen die gebruikt worden door personen die in Eeklo wonen/werken en de afstand van het station naar het werk of naar huis met de fiets afleggen. Met een blue-bike geraak je gemakkelijk van station tot eindbestemming en terug. Je neemt een abonnement en je kan op elk moment een fiets huren. Eens je abonnee bent, kan je in het fietspunt een blue-bike huren of je neemt er eentje via de 24/24 sleutelautomaat. Alle kosten die voortvloeien uit oneigenlijk gebruik van de fietsen (ontlening langer dan 24 uur, diefstal,  schade...) blijven voor rekening van de gebruiker en zijn dus niet voor de stad Eeklo.

Alle info over de Blue-bike

Contact

Mobiliteit

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30 & 14:00 tot 16:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top