Digitale waterfactuur aanvragen en kans maken op een prijs

Gepubliceerd op vrijdag 5 nov 2021 om 19:13

Digitale facturatie, ook op jouw lijf geschreven

Uit onderzoek van De Watergroep blijkt dat we onze (water)facturen nog graag op papier ontvangen. Waarom blijven we halsstarrig vasthouden aan papieren facturen in dit digitale tijdperk?

Vijf papierprofielen

62,04 procent, dat zijn 870.427 klanten (= gezinnen), ontvangt zijn of haar waterfacturen van De Watergroep nog op papier. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend, maar kunnen we linken aan vijf ‘papierprofielen’. Ontdek in dit filmpje welk ‘papierprofiel’ jij bent en waarom digitale facturatie ook op jouw lijf geschreven is.

5000 m² bos

In 2019 verstuurde De Watergroep ongeveer 7 miljoen brieven en evenveel enveloppen. Dit zijn voornamelijk waterfacturen. Als alle klanten van De Watergroep hun documenten digitaal zouden ontvangen, worden er jaarlijks 3200 bomen of 5000 m² bos bespaard.

Vakantiecheques winnen

Digitale facturatie is niet alleen duurzaam. Het is ook snel, praktisch, veilig en gemakkelijk. Kies je ervoor om je documenten van De Watergroep digitaal te ontvangen via Doccle in plaats van op papier? Dan kun je tot en met 15 januari 2022 vakantiecheques en tickets voor Hidrodoe winnen.

Hier vind je meer informatie.

Meer info

Bron cijfers: klantentevredenheidsonderzoek De Watergroep, uitgevoerd in juni 2020 bij 1.500 respondenten.