Dorp-Kern-Gezond: ontmoeting creëren in diverse buurten

Met 'Dorp-Kern-Gezond' willen Logo Gezond+ en stad Eeklo samen met partners Bos+ en
Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei de Graswijk en in het bijzonder het stenen
plein in de Helmstraat omtoveren tot een bruisende ontmoetingsplek. Buurtbewoners bepalen mee welke richting het project zal uitgaan. Op 18 november nodigden we de buurt voor het eerst uit.

Het zit-speel-ontmoetingselement dat in de Helmstraat komt, is verplaatsbaar en zal de komende maanden en jaren worden ingezet op diverse plaatsen in Eeklo.

Wat is Dorp-Kern-Gezond?

Met het project Dorp-Kern-Gezond worden onderbenutte ruimtes in een gemeente of stad omgetoverd tot plaatsen waar inwoners, jong en oud, kunnen komen ontspannen, bewegen of gezellig met elkaar een babbeltje kunnen slaan. Hierbij gaat er speciale aandacht naar het creëren van een gezonde publieke ruimte waar er aandacht is voor: gezondheid, sociale cohesie, groene buurt met aandacht voor de lokale economie en ondernemers. 

Dorp-Kern-Gezond vertrekt vanuit een centrale eyecatcher. Voor de verdere invulling van het project en de activiteiten wordt er via een participatietraject beroep gedaan op de inwoners, verenigingen, scholen en ondernemers van de gemeenten. Inwoners krijgen op die manier een stem in het plannen, uittekenen, activiteiten bedenken en de duurzame herinrichting van de onderbenutte ruimte. 

Dorp-Kern-Gezond is een project van Logo Gezond+, Regionaal Landschap Meetjesland en BOS+. Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en Provincie Oost-Vlaanderen.

Contact

Participatie

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30
Morgen
Gesloten
Naar top