Eeklo doet mee aan de Week van de Veerkracht

Gepubliceerd op zaterdag 30 sep 2023 om 23:55

Van 1 tot 10 oktober vindt de ’10-daagse van de veerkracht’ plaats. Veerkracht is het vermogen om met tegenslagen om te gaan en daar dan sterker uit te komen. Door jezelf en anderen te ontdekken kan je je eigen veerkracht vergroten. Je staat er niet alleen voor, samen kunnen we ook veerkrachtig zijn. Ook stad Eeklo vraagt samen met verschillende partners aandacht voor mentaal welbevinden.

Flashmob

Als startschot organiseerde de stad samen met dansschool Fit2dance, COMEET en Logo Gezond+ op zondag 1 oktober een verrassings-dansact op het Krugerplein tijdens de Kaaifeesten. Een ludieke manier om alle aanwezigen te verrassen maar tegelijk ook aandacht te vragen voor mentaal welzijn. De actie kadert ook in het project Cultuurinjectie van COMEET, waarbij we cultuurparticipatie bij jongeren uit het Meetjesland tussen 12 en 25 jaar op een duurzame manier verhogen.

Spreukenwandeling

Verder organiseert de stad van 1 tot 10 oktober een spreukenwandeling in samenwerking met De Plek, Logo Gezond+, Comeet en Eerstelijnszone. Op verschillende plaatsen in Eeklo worden veerkrachtige spreuken op het raam geschreven. Via een uitgestippelde wandeling kan je er verschillende ontdekken in Eeklo.

Zo zal je spreuken terugvinden bij de bibliotheek, de jeugddienst en vele andere plekken. Kijk goed want een aantal spreuken bevatten een gekleurde letter(s) waarmee je een woord kan vormen.

Geef de oplossing hier door via het online antwoordformulier

of vraag en geef je antwoordformulier af in het Jeneverhuis, Van Hoorebekeplein 2-4  af en maak kans op een Eeklobon ter waarde van 10 euro.

Stress en tegenslag maken deel uit van ons leven en kunnen je soms serieus uit evenwicht brengen. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor onze geestelijke gezondheid en veerkracht, zowel wanneer het goed gaat als wanneer het minder gaat. Ergens terecht kunnen om je hart te luchten zonder oordeel is belangrijk. Zin om ook iets aan jouw veerkracht te doen? Wandel mee en laat je inspireren door de veerkrachtige spreuken in jouw stad.

Arcade run en Veerkrachtig eten

Kan je niet genoeg krijgen van de ’10- daagse van de veerkracht’? Op woensdag 4 oktober organiseren de Plek, HTC en het jeugdhuis een ‘arcade run’ van 14.00 tot 17.00 uur in de Blokhutten.  Op donderdag 5 oktober organiseert de Plek ‘Veerkrachtig eten’ van 16.00 tot 20.00 uur in de Plek. Jongeren tussen 15 en 30 jaar kunnen zich hier gratis voor inschrijven. Wil je je inschrijven? Stuur dan zeker een berichtje op Facebook naar ‘Sarah de Plek’.