Eeklo hernieuwt titel van FairTradeGemeente

Gepubliceerd op donderdag 9 mrt 2023 om 15:25

Stad Eeklo mag zich voor het 17de jaar op rij FairTradeGemeente noemen. De stad kreeg een B-score op de Fair-O-meter, een meetinstrument van Fairtrade Belgium dat de inzet meet van steden en gemeenten op vlak van eerlijke handel, sociale en duurzame rechtvaardigheid.

Stad Eeklo is sinds 2006 een FairTradeGemeente, een titel die we tweejaarlijks opnieuw moet verdienen. Eerlijke handel, is handel waar arbeiders en landbouwers een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Sinds enkele jaren is fair trade niet enkel om landbouwers in het Zuiden te beschermen. Ook onze landbouwers in Belgiƫ krijgen niet altijd een faire prijs voor hun producten.

Niet alleen de eigen diensten van stad Eeklo zetten in op fair trade maar steeds meer verenigingen, scholen en handelaars gebruiken fair trade producten, bieden deze aan of zetten ze extra in de kijker.

Ook in de voedselstrategie van stad Eeklo, Eeklose Goeste, wordt aandacht gegeven aan het recht op duurzame gezonde voeding - waar ook ter wereld - waarbij zij die voedsel produceren en distribueren, waardig werk en een inkomen hebben dat hoger ligt dan de productiekost.

Wil je meer lezen over de zes criteria waaraan Eeklo als FairTradeGemeente moet voldoen?

Raadpleeg hier de uitgebreide info

Ben jij een handelszaak, restaurant, bistro, brasserie, school, bedrijf of organisatie die fair trade aankoopt, verkoopt, verbruikt of verwerkt? 

Meld dit aan de dienst Lokaal Mondiaal Eeklo zodat je ook in deze lijst wordt opgenomen via de contactgegevens.