Eeklo krijgt een jongerenhuis

Gepubliceerd op  vrijdag 19 apr 2024 om 14:18

De voorbije maanden werd met een 15-tal partnerorganisaties hard gewerkt om al het bestaande vrijetijds- en hulpverleningsaanbod voor jongeren te bundelen onder één noemer, namelijk ‘het Jongerenhuis’.

Wat? Voor wie? Waar?

Het Jongerenhuis bundelt ontmoetingsmomenten, een activiteitenaanbod, workshops en projecten op maat en vraag van de jongeren. Jongeren die nood hebben aan een babbel of met bepaalde vragen zitten, zijn welkom en zullen opgevangen worden door een team van medewerkers van het Jongerenhuis en de partnerorganisaties. Alle jongeren tussen de 13 en 30 jaar die Eeklo beleven (school lopen, hobby’s, vrienden, …) zijn welkom. Op die manier worden jongeren vanuit de hele regio bereikt.

Het doel is om met de start van het nieuwe schooljaar volledig uit de startblokken te schieten. Vanaf de zomer zal er zeker al het één en ander bewegen, maar dat wordt in de komende maanden nog verder uitgediept.

Uitvalsbasis voor het Jongerenhuis is het Eeklose Jeugdcentrum Kubiek in de Kerkstraat, maar het is vooral ook de bedoeling om uit te breken. De medewerkers zullen aanwezig zijn op plaatsen waar veel jongeren samenkomen, op huisbezoeken gaan, een activiteitenaanbod op locatie uitwerken, uitwisselen met andere organisaties, …

OverKop-erkenning voor het Jongerenhuis

De Vlaamse regering was zeer erkentelijk voor dit initiatief en selecteert Eeklo als nieuw OverKop-huis. Ook Zelzate behaalt zijn erkenning en beide huizen zullen expertise uitwisselen om zo veel mogelijk jongeren in de regio te kunnen bereiken.

OverKop is een initiatief dat ontstond met de opbrengsten van de Rode Neuzen Dag en groeide de voorbije jaren uit tot een begrip in het Vlaamse landschap. Ondertussen zijn er al meer dan 60 OverKop-huizen actief en daar komen er nu nog een aantal bij, waaronder Eeklo.

De Vlaamse regering ondersteunt de OverKop-huizen met een structurele financiering en een investeringstoelage. Ook het Eeklose stadsbestuur trok in de gemeenteraad van december 2023 een aanzienlijk bedrag uit om dit partnerschap mee te ondersteunen. De komende weken en maanden wordt met de partners, de jeugdraad, maar vooral ook met de jongeren nagedacht over de verdere uitwerking van het Jongerenhuis.

Wil je als jongere mee nadenken, stuur gerust een mailtje naar de jeugddienst.

Thema's

Contact

Jeugddienst

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Naar top