Eeklo voert parkeerkaart voor zorgverstrekkers in

Gepubliceerd op  donderdag 30 mei 2024 om 16:52
Vanaf 1 juni 2024 wordt de parkeerkaart voor zorgverstrekkers in Eeklo ingevoerd.

De laatste jaren kreeg de stad Eeklo veel vraag naar de invoering van een parkeerkaart voor zorgverstrekkers. Een vraag die gehoord werd door de stad en die, na overleg met parkeerbeheerder en concessiehouder Optimal Parking Control (OPC), vanaf 1 juni 2024 zal resulteren in de invoering van de  parkeerkaart voor zorgverstrekkers in Eeklo.

Met deze parkeerkaart kunnen zorgverstrekkers tijdens het uitvoeren van hun functie maximaal twee uur gratis parkeren in de betalende zone van Eeklo, met uitzondering van de Shop & Go-plaatsen of parkeerplaatsen voor kortparkeren. Zo kunnen zij hun tijd en energie richten op wat er echt toe doet: het verlenen van zorg aan de Eeklonaars.

Elke zorgverstrekkende organisatie of individuele zorgverstrekker met een erkenning door het RIZIV en een hoofdverblijfplaats of domiciliƫring in Eeklo kan de parkeerkaart voor zorgverstrekkers aanvragen. De parkeerkaart voor zorgverstrekkers kost 50 euro per jaar. De parkeerkaart voor zorgverstrekkers is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig en gebruik je altijd in combinatie met je blauwe parkeerschijf.

Wil je een parkeerkaart voor zorgverstrekkers aanvragen of heb je meer informatie nodig, dan verwijzen we je graag naar:

Contact

Mobiliteit

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30 & 14:00 tot 16:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top