Direct naar hoofdmenu / zoekveld

eeklobeach

 

eeklobeach

De parkeervrije markt is een initiatief van de stad Eeklo in samenwerking met de lokale horeca. Zo wil het stadsbestuur tijdens de zomermaanden meer leven in het centrum brengen. Het stadsbestuur heeft 540 ton zeezand besteld om van het parkeergedeelte van de markt effectief een strand te maken.

 

Deze zomer zullen de Eeklonaren na de Balloonmeeting en tot en met Herbakkersfestival hun auto niet moeten nemen om naar het strand te gaan, ze kunnen in het centrum van de stad in het strand spelen en genieten! Het Marktplein wordt vanaf 29 juli klaargestoomd om het strand –dat 45 cm dik is- te plaatsen. Kinderen zullen hier strandkastelen kunnen bouwen terwijl de ouders gezellig op het terras of aan de strandbar van Horeca Markt kunnen genieten van een zomerse cocktail/mocktail. Er zal een afscheiding tussen de N9 en de Markt zijn zodat alles veilig kan verlopen.

 

Het nieuwe stadsbestuur wil de Horeca een duwtje in de rug geven door meer beleving te creëren op de Markt. Daarom voorziet de stad vanaf 2 augustus activiteiten en optredens. Wij willen een nostalgische sfeer creëren op de markt in Eeklo mede door goeie party-bands zoals Cookies & Cream af te wisselen met lokaal talent en verschillende tribute bands. Met deze laatste halen we de grote namen van de jaren 60/70/80 zoals U2, Led Zeppelin, Queen, Prince naar de Beach in Eeklo! Er zullen verschillende sport- en (strand)spelinitiaties plaatsvinden, die zullen zorgen voor een sportieve zomerse sfeer. Ook de eigen stadsdiensten zoals de sportdienst, de jeugddienst en het jeugdhuis zullen zorgen voor activiteiten. Tot en met 18 augustus mag iedereen zich verwachten aan zomers programma in het midden van het centrum. 

 

De markt wordt parkeervrij gemaakt van 29 juli tot en met 21 augustus. Dit is noodzakelijk om alles op te bouwen en opnieuw af te breken.

 

eeklobeach programma

evenementen

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 28 00

fax 09 218 28 01

e-mail: evenementen@eeklo.be

verantwoordelijke evenementen: Anneleen Adriaenssen

 

open elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur

 

Grote kaart

 


Zoeken