Eekloverdag

Editie 2024: zondag 7 juli

Eekloverdag vindt dit jaar plaats op zondag 7 juli. In de namiddag kan je naar goede gewoonte deelnemen aan de fietszoektocht. ‘s Avonds kan je terecht op het Herbakkersplein voor een barbecue en gratis concerten.

Het eerste optreden is van Goes & Goes en de Gasten. Deze band bestaat uit Michel Goessens (zang, gitaar), Natan Goessens (drum, zang), Mario Vermandel (bas), Jan Borré, (keyboard, zang) en Gijs Hollebosch (lapsteel, gitaar, mandoline en banjo). Goes balanceert op het slappe koord tussen drama en humor en serveert ogenschijnlijk tongue-in-cheek anekdotes met weerhaken.

Daarna is het tijd voor Jan De Smet (gitaar, ukelele, accordeon, zang)-  vooral bekend van De Nieuwe Snaar - die een powertrio meebrengt: Stoy Stoffelen (drums), Luk De Graaff (basgitaar, zang) en Nele Paelinck (viool, accordeon). Speciale gast is Barbara Dex. Zij brengen meezingbare songs.

Programma:

  • 13.00 - 18.00 uur: gratis fietszoektocht, inschrijven verplicht
  • 17.30 - 19.00 uur: barbecue door ’t Pauwenhof in samenwerking met Cultuurcafé Herbakker
  • 18.30 - 22.30 uur: optredens

Eekloverdag is een evenement dat de Adviesraad voor Cultuur en het stadsbestuur van Eeklo jaarlijks samen organiseren rond 11 juli in het kader van Vlaanderen Feest.

Naar top