Heb je culinaire talenten die je graag met de wereld wil delen? Al jaren plannen om een B&B te starten maar nooit de stap durven zetten? Of gewoon geboren cafébaas?
Volg hier de stappen die je moet zetten om jouw horecazaak op te starten.
Stap 1:
Een goed idee vertaald in een stevig business plan?
Je zit al jaren met een geweldig idee in je hoofd? Maak dan een stevig businessplan! Dat is een goede basis voor een goede start!
Klinkt het opstellen van zo'n ondernemingsplan al net zo moeilijk als Chinees leren? Geen zorgen, er zijn helpende handen.
Help, ik heb geen businessplan! (en ik weet ook niet hoe begonnen)
Businessplan onder controle, klaar voor stap 2!
Sta je al ver genoeg met al je plannen? Zoek dan hieronder waar je verder moet gaan.
Stap 2: Een ondernemingsvorm kiezen
Stap 3: Een zichtrekening voor mijn zaak
Stap 4: Een ondernemingsnummer voor mijn zaak
Stap 5: Aansluiten bij een sociaal verzekerings- en ziekenfonds
Goede tip: Een boekhoud(st)er of notaris?
Een economische activiteit beginnen
Waar vind ik een geschikt pand?
Is mijn droompand geschikt voor horeca?
Lees je liever alle stappen in één document? Download dan onze investeringsbrochure.