Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Les violons d’été

Les violons d’été
In 2013 gingen voor het eerst een groep jonge mensen tussen 11 en 21 jaar uit Eeklo en omstreken op muziekstage in Wallonië. Dit viel bij iedereen zo in de smaak dat ze dit in 2014 en 2015 herhaalden. Ze doopten hun groep ‘Les violons d’été’. Op de laatste dag van de stage brengt de groep een concert in de plaatselijke kerk. De concertjes worden door de plaatselijke bevolking telkens heel erg gesmaakt.
Ondertussen is ‘Les violons d’été’ een hechte vriendengroep geworden. Hier en daar worden ze gevraagd om op te treden, zoals in november 2014 bij het herdenkingsconcert voor WOI in Eeklo. Het onstuimige optimisme van de jonge mensen wordt ook door de Meetjeslanders geapprecieerd.
Ook de Moederdagconcertjes konden de voorbije edities op veel bijval rekenen. Hierbij organiseren de jongeren zelf zoveel als mogelijk. Zij zorgen voor affiches, sponsors, organiseren de repetities, schrijven teksten en zorgen voor publiciteit.
Muzikaal wordt ‘Les violons d’été’ geleid door Dirk Van de Velde, leraar viool en altviool aan de Kunstacademie Eeklo. Als eerste violist van het Rubio Strijkkwartet stond hij op de meest vooraanstaande concertpodia zoals Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), Dai Ichi Hall (Tokyo), Library of Congres (Washington), Sydney Opera e.a. Sinds enkele jaren is Dirk Van de Velde ook gastprofessor in New York. Daarnaast werkt hij momenteel aan een nieuwe vioolmethode.
Een kwartet van een geheel andere aard vormt Dirk Van de Velde met Petra Van Belleghem, Katrien Brinckman en Inge Van Vooren. Met z’n vieren zorgen zij ervoor de ‘Les violons d’été’ een warme groep is waar de jongeren een muzikale uitdaging vinden en zich in geborgenheid kunnen ontwikkelen.
‘Les violons d’été’ wil bewijzen dat klassieke muziek niet saai is, maar leuk en uitdagend! Voor jongeren die meer willen!

De MPEG BAND is het trio Petra van Belleghem, Michael Van Belleghem en Geert Faes, oftewel één gitaar, één viool, één piano en drie stemmen.
Michaël en Petra, broer en zus van Belleghem, vormden 20 jaar lang de basis van de coverband Little Susie, waarmee ze vooral de mooiste nummers uit de sixties vertolkten . Geert Faes speelde vroeger bij Demface en Frank & the Face en is nu nog steeds actief bij Combo Caliente en het Franse duo A2, waar hij samen met zangeres Brigitte Tytgadt Franse chansons in alle eenvoud een nieuwe dimensie geeft.
De wegen van Michaël (Waarschoot), Petra, (Lovendegem) en Geert (Eeklo) kwamen voor het eerst samen op 12 december 2012 (12.12.12) tijdens een benefiet voor Kom Op Tegen Kanker. Het klikte muzikaal meteen en het werd zo de start van nieuw muzikaal parcours voor het trio.
Zachte luisterliedjes, Franse chansons, driestemmige country, maar ook Vlaamse kleinkunst, populaire meezingers, Engelse melodieuze pop...het staat allemaal op de vrij uitgebreide setlist van de Mpeg-Band.
Verwacht vooral géén harde beats, géén knallende boxen, maar wel een zalig wegglijden met de mooiste liedjes van de laatste 5 decennia.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
zo 20/09/15 om 17:00
Prijs
€ 5.0 ( Basisprijs: € 5; leerlingen Kunstacademie en andere Eeklose scholen, mits reservatie: € 0 )
 
 
Contact
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken