Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Tentoonstelling ‘Wolambacht in het Meetjesland’.

Hoe oude gebruiken uit de huisnijverheid en woltechnieken uit het Meetjesland hedendaags inzetten? Het wolatelier van de Huysmanhoeve boog zich het afgelopen jaar over dit vraagstuk in het kader van het cultureel erfgoedproject ‘Wolambacht in het Meetjesland’, mogelijk gemaakt met de steun van Comeet en de Vlaamse overheid.

Het wolatelier van de Huysmanhoeve werkte hierop drie pistes uit waarin oude handwerktechnieken- en gebruiken geclusterd werden. De objecten die de leden van het wolatelier gemaakt hebben, worden nu tentoongesteld. Van deze objecten zijn ook handleidingen en werkbeschrijvingen gemaakt, die eveneens te verkrijgen zijn op de tentoonstelling en te downloaden zijn op www.plattelandscentrum.be.

Ook Kant-Act neemt deel aan de tentoonstelling. Kant-Act is een vereniging van dames die hedendaagse kant ontwerpen en realiseren. Wat beide groepen gemeen hebben, is dat ze van oude handwerktechnieken vertrekken, maar deze inzetten voor niet-gebruikelijke toepassingen. Kant-Act maakt daarvoor gebruik van hedendaagse materialen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Van 31 maart 2019 tot 2 juni 2019 (wo van 11:00 tot 17:30, do van 11:00 tot 17:30, vr van 11:00 tot 17:30, za van 11:00 tot 17:30, zo van 11:00 tot 17:30)
Prijs
€ 0.0 ( Basistarief: 0,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken