Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Schapendag Plus

Schapendag Plus is een geanimeerde dag voor elke bezoeker met een hart voor dieren, georganiseerd door Plattelandscentrum Meetjesland vzw en Landelijke Gilden in samenwerking met enkele amateur – en professionele fokkers.
Dit jaar wordt op de schapendag niet alleen het schaap in de kijker gezet, maar ook de hond. Ook andere dieren krijgen dit jaar een plaats op deze ‘schapendag’, die daarom ‘Schapendag PLUS’ genoemd werd.
Tijdens dit bijzonder evenement worden enerzijds alle aspecten van het schapenhouden belicht, kan je meer dan 10 verschillende schapenrassen aanschouwen en kom je meer te weten over hun specifieke eigenschappen. Je ontmoet er tevens belangrijke partners in de regionale schapenbranche en samen met een herder kan je een wandeling maken langs de omwalling. Anderzijds zorgen we voor een levendig contact tussen onze bezoekers en andere dieren. Om 10u30 start een hondenbelevingswandeling van 6,5km voor honden (groot en klein) met hun baasjes vanaf het binnenplein.
Vanaf 12u tot 16 u wordt er doorlopend een BBQ Deluxe geserveerd. Op voorhand bestellen is noodzakelijk.
Doorheen de dag zijn er demonstraties van o.a. een schaapscheerder en van het wolatelier. In de namiddag kan je genieten van een spectaculaire hondenshow rond Agility en Doggy Dance en houdt men een demonstratie eendendrijven. Schapen, geiten, pony’s, ezels … elke dierenliefhebber krijgt vandaag de kans om zijn favoriete dier te bewonderen. Heb je er ooit al van gedroomd om te wandelen met een varken? Samen met Félicienne het Varken kan je in de namiddag een korte wandeling op de site maken. Kortom, het wordt een gezellige, maar vooral beestige dag!

Start: 10u
Hondenbelevingswandeling: verzamelen om 10u30, vertrek 11u. Elke hond krijgt een verwenpakket. Inschrijven is verplicht via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of via 09 327 04 47. Deelname: 2€ per hond.
Barbecue Deluxe : vanaf 12u tot 16u. Rijkelijke barbecue à volonté in samenwerking met ‘t Pauwenhof. Kostprijs: 20 € per persoon. Meer info en inschrijving (tot maandag 27 mei) via www.tpauwenhof.be/lekkerfeesten of 0472 45 30 16. Storten kan op rekeningnummer BE12 7373 0404 1792 van Landelijke Gilde Eeklo.
Namiddag: wandeling met Félicienne, doggy dance, demo schaapscheren, demo eendendrijven, wandeling met herder en kudde.
Einde: 18u
Inkom: gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
zondag 2 juni 2019 van 10:00 tot 18:00
Prijs
€ 0.0 ( Basistarief: 0,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken