Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Twee digitale diashows: Eeklo & Kreta

Gepassioneerd door het maken van digitale diashows laat Ivo Van Hecke jullie meegenieten van reportages van reizen, maar ook van plaatselijke bezienswaardigheden. De beelden worden ondersteund door zorgvuldig ingesproken tekst en passende muziek.

Eeklo: Herbakkersstad
Eeklo staat al eeuwen bekend als de Herbakkersstad. De legende van den Herbakker wordt in deze show haarfijn uitgelegd. Verder wordt aandacht besteed aan: de Huysmanshoeve, het heemmuseum en het jenevermuseum. De volkssporten zoals krulbollen, schieten op staande wip en de duivensport. De jachthaven met zijn beeldenpark. Kerken en kapellen zoals Ten Doorn, Sint-Jan Baptist enz. Gebouwen met een artistieke, historische en volkskundige waarde. Kunst, beelden en monumenten in het straatbeeld. Het natuurdomein ‘Het Leen’ en de Meetjeslandse Ballonmeeting.

Griekenland: Kreta
Kreta is het grootste eiland van de Griekse archipel. Ongeveer 3.300 voor Christus ontwikkelde zich op het eiland Kreta de Minoïsche cultuur. Het was de eerste grote beschaving van het gebied rond de Egeïsche zee. Dit vindt men hier nog terug op verschillende sites zoals Knossos, Malia en Lato. Het Archeologisch Museum van Heraklion is na een lange en grondige renovatie in 2014 heropend. Andere bezienswaardigheden zijn: Lassithi, Katharo, Kritsa, Elounda, Spinalonga en Agios Nikolaas.

Mis deze betoverend veelzijdige diapresentatie niet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
dinsdag 15 januari 2019 van 14:00 tot 16:30
Prijs
€ 4.0 ( Basistarief: 4,00 €; 55+: 2,00 € )
 
 
Contact
tel: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken