Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Toneelhuis en ARSENAAL/LAZARUS - Bagaar

Regisseur Guy Cassiers gaat in zee met theatercollectief LAZARUS in deze bewerking van ‘Coup de Torchon’, een film van Bernard Tavernier uit 1981.

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder scrupules begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd, … Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine omdat hij de psychologie van de mensen rondom zich feilloos weet te bespelen.

Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in de machtsmechanismen die spelen in een gemeenschap maakt dit verhaal universeel. De hoofdfiguren in ‘Coup de Torchon’ belichamen een visie op het morele bankroet van de westerse maatschappij die verzonken raakt in corruptie, gebrek aan rechtvaardigheid en oneindig menselijk leed. Het is een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
woensdag 15 mei 2019 van 20:30 tot 22:30
Prijs
€ 20.0 ( Basistarief: 20,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken