Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Flamingods, Leopard Skull en LoKa and The Moonshiners

Flamingods komen uit Londen, maar hun roots lopen tot in Bahrein. De vier muzikanten experimenteren met psychedelische rock, jazz en indie maar zijn ook zwaar geobsedeerd door klanken én instrumenten uit het Oosten. Het resultaat omschrijven ze zelf als Exotic Psychedelia. Nieuw album ‘Levitation’ (Moshi Moshi Records) ligt sinds mei in de rekken. De plaat is grotendeels beïnvloed door de disco, funk en psychedelische sounds die in de jaren ’70 overheersten in het Midden-Oosten en Zuid-Azië.

Leopard Skull is het project rond multi-instrumentalist Harm Pauwels. Hij haalt zijn invloeden bij The Beatles, vroege Brian Eno en Foxygen en produceert psychedelische songs die zowel boeiend als bevreemdend klinken. Leopord skull releasete een eerste 7” EP in 2017 bij Belly Button Records. Debuutalbum 'Welcome Home' verschijnt in september 2019 bij EXAG’ Records.

LoKa and The Moonshiners openen de avond. De band verkent de muzikale terreinen tussen garagerock, Congolese mutuashi, repetitieve muziek en melancholische pop. Het resultaat - tropische garagerock, psychedelica en freak folk - staat bol van de hypnotische riffs en heeft een voodoo vibe. In 2018 verscheen single ‘Innerspace #1’ op ‘The Psychedelic Underground Generation compilation’. Een eerste EP is in de maak.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 1 november 2019 van 20:00 tot 23:59
Prijs
€ 17.0 ( Basistarief: 17,00 €; VVK: 13,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken