Extra terrassen en glazen huizen brengen cultuur en vertier in de stad

Gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2021 om 08:40

De stad Eeklo zet in op extra terrassen vanaf 8 mei en verleent daarbij automatisch vergunning tot en met 3 oktober. Het belooft dus een zomer vol terrassen te worden en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.  Maar er is meer…

De omgeving rond de markt gaat er vanaf deze week helemaal anders uit zien. De stretchtenten die vorig jaar opgezet werden, komen er nu van 8 mei tot en met 3 oktober. Het marktplein wordt daarnaast gevuld met groen, bubbelbanken en 2 glazen boxen die een leuke trekpleister moeten worden voor onze Eeklonaars en bezoekers. De 2 glazen boxen bieden onderdak aan kunst, kennis en spel want naast een glazen box met kunst en kennis is er een tweede glazen box met een ludieke wedstrijd en mooie prijzen.

Vanaf 8 mei zullen de welgekende Eeklose aangeklede Lotjes, die nu opgesteld staan in de kelder van het stadhuis, tijdelijk op de markt te zien zijn.  De KVVV Eeklo bezorgt u een mooi spektakel van de thematisch geklede beeldjes van kunstenares Jeannine Van Landschoot. Na 14 dagen Lotjes zal de glazen box andere Eeklose kunst en cultuurweetjes ‘in the picture’ zetten.

In een tweede glazen box organiseren we elke week een wedstrijd waarbij wij uw ogen en ruimtelijk inzicht op de proef stellen. Wie de boxen bezoekt, kan een aantal vragen beantwoorden en die via een QR-code als digitaal wedstrijdformulier insturen om prijzen te winnen. Elke week geven we Eeklobonnen van 5 bonnen van 30 euro weg. Eén keer deelnemen = 5 kansen op winst!

Benieuwd? We verwelkomen je graag vanaf 8 mei op een Eekloos terras! Ook de komende maanden zullen wij binnen de coronakrijtlijnen animatie en beleving voorzien in onze stad.

Tot buitenkort!