FONS

Wat is het Groeipakket?

Het Groeipakket, dat is de nieuwe Vlaamse kinderbijslag en meer. Het is een pakket op maat van elk kind en elk gezin. Het bedrag kan dus verschillen van kind tot kind.

Wat zit er in het Groeipakket?

Bij de geboorte of de adoptie van een kind krijg je sinds 2019 een startbedrag van 1167,33 euro. Daarna krijg je maandelijks een basisbedrag van 169,79 euro. Elk kind krijgt bovendien een schoolbonus in augustus.

Naargelang je situatie kun je ook recht hebben op een toeslag. Er is een sociale toeslag en een jaarlijkse schooltoeslag voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben. Een zorgtoeslag is er voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben (kinderen met een aandoening, wees- en pleegkinderen). Gaat je kind naar een kinderopvang waar je niet betaalt volgens je inkomen of gaat je kleuter van 3 of 4 jaar naar de kleuterklas? Dan is er ook de kinderopvangtoeslag en de kleutertoeslag.

Zitdag Groeipakket

Elke tweede woensdagvoormiddag van de maand tussen 9 en 12 uur zal een consulent van FONS aanwezig zijn in het Sociaal Huis van Eeklo om gezinnen verder helpen met vragen over hun Groeipakketdossier. 
De personen die de zitdag bemannen zijn zelf consulenten die het Groeipakket beheren en uitbetalen.
Ze staan open voor elke bezoeker, ongeacht bij welke uitbetaler die is aangesloten of hun woonplaats.
Ze beantwoorden inhoudelijke vragen, geven extra uitleg bij invulformulieren en bekijken waar een gezin nog recht op heeft.
Dit initiatief is volledig gratis. 

Een afspraak maken kan via de balie van het sociaal huis. 

Contact

Balie Sociaal Huis

Adres
Welzijnscampus De Zuidkaai Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:00
Naar top