Geveltuin

Wil je meer groen aan de gevel van jouw huis, dan kan je je opgeven voor een geveltuin. Met een geveltuin kan je kiezen welke beplanting je graag voor jouw huis ziet groeien. Je kan ook een klimplant aanplanten die jouw gevel mooi zal begroeien.

Wat is een geveltuin?

Een geveltuin is een beplant gedeelte van de openbare weg, tegen de perceelsgrens (tegen een gevel van een gebouw, een vrijstaande muur, …) inclusief de afboording waarin je planten kan aanplanten.

Hoe groot mag mijn geveltuin worden? 

Je mag over de hele lengte van jouw gevel een geveltuin laten aanleggen. De breedte hiervan wordt bekeken met de volgende regels.

  • Indien de breedte van het voetpad groter is dan 225 cm, moet het voetpad minstens 150 cm breed zijn na aanleg van een geveltuin.
  • Indien het voetpad groter is dan 150 cm maar kleiner of gelijk is dan 225 cm dan geldt de volgende regel: 1/3 groen en 2/3 voetpad. Bijvoorbeeld indien je voetpad 180 cm is, kan je een maximale geveltuin van 60 cm aanvragen en moet het voetpad nadien minimaal 120 cm breed zijn.
  • Indien je voetpad kleiner of gelijk is aan 150 cm dient het voetpad minimaal 100 cm te zijn na aanleg van de geveltuin.

Door wie wordt het aangelegd? 

De stad zorgt ervoor dat jouw geveltuin plantklaar ligt. Hierdoor moet je juist nog het plantmateriaal kiezen en aanplanten.

Procedure

Kan je niet wachten om te beginnen? Lees eerst het reglement goed door en meld je geveltuin aan via het meldingsformulier.

Contact

Technische dienst

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten
Naar top