Gezinszorg

Inhoud

De dienst gezinszorg van Thuiszorg Eeklo is er voor de inwoners van Eeklo die (al dan niet tijdelijk) niet meer zelf kunnen instaan voor hun huishouden en/of persoonlijke verzorging. Afhankelijk van jouw noden bekijken we samen hoe we jou verder kunnen ondersteunen: 

  • Wil je zelf een gezonde maaltijd blijven koken of je boodschappen doen en kan je wel wat hulp gebruiken? Of lukt dit zelf niet meer maar wil je toch zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Onze medewerkers ondersteunen je waar nodig!
  • Wil je structuur en orde in jouw woning maar weet je niet waar te beginnen? Onze medewerkers staan in beperkte mate in voor onderhoud van je woning en kunnen ook hulp bieden bij administratie, wassen, strijken en klein naaiwerk.
  • Wil je meer inzetten op persoonlijke verzorging? Kan je wel hulp gebruiken bij wassen en aankleden of haar- en nagelverzorging? Of heb je meer baat bij een troostend woord of een ondersteunende babbel? Ook dan zijn wij er voor jou!
  • Wil je graag het huis wat meer uit maar lukt dit niet meer alleen? De medewerkers gaan graag met jou op pad naar één van de vrijetijdsactiviteiten die jij uitkiest of gewoon een wandeling in de buurt.

Voorwaarden

Afhankelijk van jouw vraag en behoeften bieden wij hulp op volgende momenten:

  • Wekelijks of meerdere malen per week
  • Van maandag tot vrijdag, of indien de zorgsituatie dit vereist ook uitzonderlijk in het weekend
  • Telkens in blokken van 2 of 4 uur

Procedure

Wie interesse heeft in de dienstverlening van de dienst gezinszorg kan een aanvraag indienen via onderstaande contactgegevens. Een aanvraag indienen kan persoonlijk, in het Sociaal Huis, telefonisch of via e-mail.

Na de aanmelding plannen we een huisbezoek in waarbij o.a. de uurbijdrage berekend wordt. We maken dan alles administratief in orde en bekijken een snelle opstart van de hulp!

Wat meebrengen

Wanneer de dienstverantwoordelijke op huisbezoek komt is het handig om een bewijs van inkomen klaar te leggen van alle gezinsleden. 

Kostprijs

De kostprijs van deze hulpverlening is afhankelijk van je inkomen, je gezinstoestand en je graad van zorgbehoefte. U betaalt per uur. 

Jouw individuele uurbijdrage wordt bepaald op basis van de wettelijke bijdrageschaal voor gezinszorg. 

Naast de uurbijdrage rekenen we ook een vergoeding aan voor de verplaatingskosten van de verzorgenden. Dit gebeurt wanneer zij voor jou boodschappen doen, je naar de dokter brengen, enz. 

Je ontvangt maandelijks een factuur van de hulp. 

Voor wie

De dienst gezinszorg is er voor alle inwoners van Eeklo die door omstandigheden (al dan niet tijdelijk) niet meer zelf kunnen instaan voor het huishouden. 

Personen of gezinnen in een kwetsbare situatie door ziekte, een verhoogde zorgbehoefte of financiële kwetsbaarheid krijgen voorrang. 

Downloads

Contact

Gezinszorg

Adres
De Zuidkaai Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
op afspraak 09:00 tot 12:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:00
Naar top